To Tashas Group ξεχωρίζει ως μια κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της φιλοξενίας, που ιδρύθηκε από την Natasha Sideris. Με καταβολές στη Νότια Αφρική, η εταιρεία έχει εδραιωθεί διεθνώς, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία που βασίζεται σε τρεις ακρογωνιαίους λίθους: Την εξαιρετική κουζίνα σε καλαίσθητους χώρους με άψογη, προσωπική εξυπηρέτηση.
Σήμερα, η Tashas Group, με έδρα στο Ντουμπάι, διαχειρίζεται 40 σημεία εξυπηρέτησης σε πέντε χώρες: Νότια Αφρική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν και Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ιστορία ξεκίνησε το 2005 με το άνοιγμα του πρώτου εστιατορίου στο Γιοχάνεσμπουργκ, όταν η ελληνικής καταγωγής Natasha Sideris, προχώρησε στην υλοποίηση του οράματός της για μια φιλοξενία που συνδυάζει την κομψότητα με τη ζεστασιά και την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Η επίσημη ίδρυση της εταιρείας πραγματοποιήθηκε το 2020, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας νέας εποχής επεκτάσεων και επιτυχιών.

Le Parc

Galaxy Bar
Εστιατόρια, καταστήματα και brands
Η εταιρεία περιλαμβάνει 13 μοναδικά εστιατόρια, καταστήματα και εμπορικές μάρκες: tashas, Le Parc by tashas, Flamingo Room by tashas, Avli by tashas, African Lounge, Galaxy Bar, Bungalo34, Perlage, NALA, Café Sofi (εγκαίνια Σεπτέμβριος 2025), Arlecchino by tashas (τα εγκαίνια αναμένονται τον Νοέμβριο του 2025). Παράλληλα, η εταιρεία συμμετέχει σε δύο κοινές επιχειρήσεις: τις Ouzeri και Collective Africa.
Όλα τα brands λειτουργούν με γνώμονα τις τρεις βασικές αρχές: εξαιρετικό φαγητό, μαγευτικά περιβάλλοντα και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση.
Η Tashas Group διαθέτει διεθνή παρουσία με καταστήματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Νότια Αφρική, τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ διερευνά ενεργά την επέκταση σε νέες παγκόσμιες αγορές. Τα εξειδικευμένα concept της Group καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών στον τομέα της φιλοξενίας, από casual all-day dining και ανώτερου επιπέδου γαστρονομία μέχρι γρήγορη καθημερινή εστίαση και διεθνώς αναγνωρισμένα μπαρ.
Ποια είναι η Natasha Sideris
Η Natasha Sideris μεγάλωσε μέσα στον χώρο της εστίασης, δίπλα στον πατέρα της, καλλιεργώντας από νωρίς μια αγάπη για τη φιλοξενία που έγινε ο επαγγελματικός της στόχος. Αφού απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Wits της Νότιας Αφρικής, ξεκίνησε την καριέρα της σε εστιατόρια franchise όπως τα Nino’s και The Fishmonger. Εκεί, ανακάλυψε την ανάγκη για ένα απλό και φιλόξενο μεσημεριανό concept, όπου οι πελάτες θα απολαμβάνουν νόστιμο φαγητό με άψογη εξυπηρέτηση. Το 2005 άνοιξε το πρώτο tashas στο Johannesburg, το οποίο γνώρισε άμεση επιτυχία.
Σήμερα, ως CEO και Ιδρύτρια του Tashas Group, η Natasha ηγείται μιας εταιρείας με 40 καταστήματα σε 13 concepts, όπως τα Avli by tashas και Flamingo Room. Υπό την καθοδήγησή της, η εταιρεία έχει επεκταθεί σε πολλές χώρες όπως Νότια Αφρική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ηνωμένο Βασίλειο. Με ισχυρή έμφαση στην ποιότητα και στον σχεδιασμό, η Natasha συνεργάζεται στενά με την Culinary Director Jill Okkers για τη δημιουργία επιμελημένων μενού.
Η προσήλωση της στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη της ομάδας είναι σημαντική, καθώς το ποσοστό διατήρησης εργαζομένων φτάνει το 92%. Το 2023 εγκαινίασε το πρόγραμμα «Grow with Tashas», που ενισχύει την επαγγελματική εξέλιξη των υπαλλήλων. Είναι επίσης συγγραφέας δύο best-sellers μαγειρικής, ενώ το έργο της έχει αναγνωριστεί διεθνώς, με βραβεία και διακρίσεις σε κορυφαίους οδηγούς γαστρονομίας. Η πορεία της καταδεικνύει τη δύναμη της καινοτομίας, της αφοσίωσης και της ηγεσίας στον χώρο της φιλοξενίας. Με μια ομάδα περίπου 2000 ατόμων σε τέσσερις χώρες και τρεις ηπείρους, η Natasha καλλιεργεί μια κουλτούρα ανάπτυξης και εξέλιξης, με ποσοστό διατήρησης εργαζομένων στο 92% το 2023.
2 ξεχωριστές συνταγές με την υπογραφή Tashas
Σολομός Wellington από το Tashas Inspired Cookbook
Ο σολομός Wellington, γνωστός στη Γαλλία ως «salmon en croûte», είναι πιο ελαφρύς και κομψός από το Beef Wellington. Ένα φιλέτο φρέσκου σολομού απλώνεται πλούσια με τυρί κρέμα με αρωματικά βότανα, τυλίγεται σε στρώσεις από τραγανά φύλλα κρούστας και ψήνεται σε πολύ ζεστό φούρνο μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και ζουμερό. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
*Αναδημοσιευμένη συνταγή με άδεια από τον συγγραφέα του βιβλίου Tashas Inspired Cookbook
Η κοτόπιτα του Tashas Café Classics Cookbook
Υπάρχουν μέρες που απλώς ζητούν κοτόπιτα. Μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις μου είναι όταν η μητέρα μου, μου την έφτιαχνε μετά από μια δύσκολη μέρα. Αυτή η κοτόπιτα είναι το απόλυτο χειμωνιάτικο comfort food, αλλά όταν την αφαιρέσαμε από το καλοκαιρινό μενού μας, σχεδόν προκάλεσε εξέγερση. Οπότε επέστρεψε, αλλά μόνο στα signature μενού στα Nicolway και Constantia. Ιδανικά, πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή, γι’ αυτό ετοιμαστείτε για αναμονή περίπου 30 λεπτά. Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
*Αναδημοσιευμένη συνταγή με άδεια από τον συγγραφέα του βιβλίου tashas Café Classics Cookbook.
Φωτογραφία εξωφύλλου: Avli Bahrain