Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης ζητά την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων με αυστηρά πρωτόκολλα.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης («ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ.») ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η πρόσφατη νέα κοινή υπουργική απόφαση για τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης-εστιατόρια, ταβέρνες, κ.λπ-.

Ειδικότερα, η «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ.» που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη ζητάει από το ΣτΕ να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021 K.Y.A για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του COVID-19 για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021.

Το Σωματείο υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η προσβαλλόμενη K.Y.A, παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος) και αυτό, γιατί επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.

Παράλληλα, ζητεί το Σωματείο την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, κ.λπ., με αυστηρά πρωτόκολλα, για να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν.

Τέλος, όπως, έγινε γνωστό ο δικηγόρος του «ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ.» Γεώργιος Λαφαζάνος μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει στο ΣτΕ, για το ίδιο θέμα αίτηση αναστολής της προσβαλλόμενης κ.υ.α., όπως θα καταθέσει και αίτημα προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» προσωρινά η εν λόγω κ.υ.α.

Πηγή: Protothema.gr

Δείτε επίσης:
Η πανδημία του κορωνοϊού «μάζεψε» την οικογένεια στο τραπέζι

Λάνσαραν αλκοολούχο ποτό με εκχύλισμα κάνναβης στη Γαλλία

Στη διαδικασία έγκρισης ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την εστίαση