Με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών απέναντι στον κορωνοϊό και ειδικότερα για την νέα μετάλλαξη omicron, το φετινό Ρεβεγιόν μπορεί να μην είναι με τα αυστηρά περσινά μέτρα, ωστόσο οι πολίτες πρέπει να είναι ασφαλείς και να τηρούν τα ατομικά μέτρα προτασίας.
Υπό περιορισμό θα είναι οι ανεμβολίαστοι που δεν θα έχουν πρόσβαση σε κέντρα διασκέδασης, κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους, μουσεία, εκθέσεις και γυμναστήρια.

Την ίδια ώρα, η σύσταση των ειδικών είναι να καθιερωθεί το αυξημένο testing στις γιορτές. Σ’ αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων θα συνοδευτούν από δωρεάν self test. Γι’ αυτό και τα self test έχουν αρχίσει να διανέμονται για το διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου. Το ίδιο ακριβώς θα γίνει και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου. Τα τεστ θα αφορούν το σύνολο των πολιτών.

Eκτός αυτού, υπάρχει και ισχυρή σύσταση των ειδικών για διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων για τον κορωνοϊό πριν από συναθροίσεις σε σπίτια, όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων τις γιορτές.

«Όλοι μαζί να κάνουμε προσπάθεια να μειώσουμε την επιδημιολογική καμπύλη, να κάνουμε γιορτές» υπογράμμισε προ ημερών ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης κατά την εξειδίκευση των μέτρων για τις γιορτές που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας έκκληση για αυξημένο testing πριν από μαζώξεις την περίοδο των εορτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος των ΗΠΑ, Γιώργου Παυλάκη στην ΕΡΤ. Όπως σημείωσε το συχνό testing θα μας επιτρέψει να κάνουμε ρεβεγιόν φέτος.

Σχολιάζοντας την εορταστική περίοδο και τις προσδοκίες του κόσμου για Χριστούγεννα με συγγενείς και φίλους φέτος, δήλωσε πως οι εμβολιασμένοι στα ρεβεγιόν θα πρέπει να μην είναι πολλά άτομα, με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν τεστ πριν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσα άτομα πρέπει να αποτελούν την εορταστική παρέα ο κ. Παυλάκης είπε ότι ο ίδιος δεν θα πήγαινε σε εκδήλωση μεγαλύτερη από είκοσι – τριάντα άτομα, χωρίς να γίνεται testing.

 

Δείτε επίσης:

Τα πιο ακριβά τραπέζια των γιορτών εν καιρώ πανδημίας έγιναν σε σπίτια

Χριστούγεννα στην πόλη: Ο Γκίκας Ξενάκης ετοιμάζει το μενού

Απολαυστικοί κουραμπιέδες και μελομακάρονα σε 10 + 1 διευθύνσεις