Το σκηνικό στα γαστρονομικά δρώμενα της πόλης αλλάζει άρδην με ενδιαφέρουσες αφίξεις, μεταγραφές και όχι μόνο…
Η νέα σεζόν ακόμα δεν ξεκίνησε, οι εξελίξεις όμως τρέχουν και οι αλλαγές που επέρχονται στα εστιατόρια της πόλης αναμένεται να είναι αρκετές. Ξεκινάμε λοιπόν με μερικές από αυτές.
Ο Δημήτρης Κατριβέσης αναμένεται να αναλάβει τις γευστικές προτάσεις των Kiku σε Νέο Ψυχικό και Κολωνάκι
Kiku feat. Δημήτρης Κατριβέσης
Τη γευστική επιμέλεια στις κουζίνες του δημοφιλούς Kiku σε Ψυχικό και Κολωνάκι μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν αναμένεται να αναλάβει ο Δημήτρης Κατριβέσης αφού ο σεφ Χρόνης Δαμαλάς αποχωρεί κατόπιν μιας τρίχρονης επιτυχούς πορείας. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Γιώργο Ανδρίτσο, τα δύο μαγαζιά θα έχουν διαφορετική ταυτότητα, με το Kiku στο Ψυχικό να ανοίγει γύρω στις 10 Σεπτεμβρίου με πιο μοντέρνο, λονδρέζικων προδιαγραφών στυλ, επιλεγμένα dj sets που θα «ντύνουν» μουσικά το χώρο, ενώ όσον αφορά το γευστικό κομμάτι, οι αλλαγές προφανώς θα είναι και εκεί ριζικές. Το Kiku στο Κολωνάκι ωστόσο, που ανοίγει ένα μήνα μετά, μετατρέπεται σε ένα members’ restaurant χωρητικότητας 20-25 ατόμων, με premium προτάσεις σε φαγητό αλλά και ποτό ενώ την μπάρα επιμελείται ο bartender Βασίλης Ρούσσος. Περισσότερα προσεχώς…
Kiku Κολωνάκι: Δημοκρίτου 12, τηλ: 21 0364 7033
Kiku Νέο Ψυχικό, Περικλέους 7, τηλ: 2106776759
Ο Θάνος Στασινός ανέλαβε την κουζίνα του νεοσύστατου Nikkei
«Nikkei», η άφιξη που θα συζητηθεί!
Το δίδυμο Γιάννης Μωράκης και Γιώργος Μελισσάρης αξιοποιούν επιχειρηματικά την επανάσταση της περουβιανής κουζίνας ετοιμάζοντας ένα μοντέρνο περουβιανό bar-restaurant στο Κολωνάκι που ανοίγει μέσα στις επόμενες μέρες. Τη γευστική ρότα ανέλαβε ο Θάνος Στασινός, σεφ με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς κουζίνες με θητεία στο Ritz Carlton στην Ισπανία, το Carlton στις Κάννες, το Pacific Monte Carlo στο Μονακό καθώς και το «Pakta» των αδερφών Adria στη Βαρκελώνη. Στον κατάλογο ξεχωρίζουν προτάσεις όπως κλασικό σεβίτσε λαβράκι με γλυκοπατάτα και λάδι κόλιανδρου, τηγανητά causas με ιβηρικό χοιρινό και σάλτσα ασεβιτσάδα καθώς και χιλιανό λαβράκι με πουρέ aji amarillo. Την επιμέλεια του μπαρ ανέλαβε ο Σπύρος Κερκύρας.
Λεβέντη 3, Κολωνάκι
Οι νέες, ένδοξες μέρες του Zonar’s
Το ιστορικό καφέ ανέλαβαν πρόσφατα οι αδερφοί Πανά που στόχο έχουν να αποκαταστήσουν την παλιά αίγλη του μαγαζιού επαναφέροντάς το στην κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα στέκια της πρωτεύουσας. Με όραμα να φέρουν έναν κοσμοπολίτικο και αρχοντικό αέρα στο κέντρο της κουρασμένης πρωτεύουσας, έχουν ήδη σε εξέλιξη τα σχέδιά τους για τα Zonar’s, City bistrot & City bar με το πρώτο να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου με τη μορφή ενός all day bar-restaurant με διεθνή, δημιουργική κουζίνα, περιλαμβάνοντας ακόμα και sushi corner. Το πλάνο της αναβάθμισης του «Zonar’s» ξεκινά από τον πεζόδρομο της οδού Βουκουρεστίου όπου θα υπάρχουν κιόσκια ακόμη και για τους πλανόδιους πωλητές ξηρών καρπών ενώ στόχος είναι η μετατροπή της περιοχής σε μια καλόγουστη γειτονιά για περίπατο, καφέ, φαγητό κ.λπ. Τα City bar & City bistrot θα είναι έτοιμα γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου. Το «City Βistro» αισθητικά θα παραπέμπει σε παριζιάνικο μπιστρό όπου θα σερβίρονται από απλά burgers μέχρι πιο σύνθετα πιάτα, ενώ το «City Bar» προβλέπεται να είναι ένας χώρος που το πρωί θα λειτουργεί ως καφέ ενώ την υπόλοιπη ημέρα θα σερβίρονται εκλεκτά κρασιά μαζί με καναπεδάκια, τάπας, χαμόν, προσούτο και τυριά.
Βουκουρστίου και Πανεπιστημίου 9, Αθήνα, τηλ: 210 3211158
Ο γνωστός designer Kirios Kriton
Το wine bar που «Θα σε κάνει βασίλισσα»
Η ολοκληρωτική μεταμόρφωση της ψηλοτάβανης αποθήκης του 1932 στο Βοτανικό σε wine bar με ιδιαίτερη αισθητική και concept, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Οκτωβρίου με το Δημήτρη Λίτινα και την ομάδα του να βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες. Το πολλά υποσχόμενο όνομα «Θα σε κάνω βασίλισσα» και το γεγονός ότι την επιμέλεια του χώρου ανέλαβε ο Kirios Kriton, στενός συνεργάτης του Δημήτρη Λίτινα από την εποχή του «Αριστερά-Δεξιά», συμπληρώνουν την εικόνα ενός χώρου του οποίου το opening σίγουρα θα συζητηθεί!
Κ8, ένας χώρος για όλες τις ώρες
Στις αρχές Ιουλίου, ο Ηλίας Γώγος μάς σύστησε έναν πολυεπίπεδο χώρο συνάντησης και ψυχαγωγίας ιδανικό για όλες τις ώρες, όπου θα απολαύσεις από καφέ, χορταστικά σνακ και προσεγμένες street food επιλογές υπό την επιμέλεια του Μάουρο Περεσίνι και του ίδιου, μέχρι δροσερά κοκτέιλ συνοδεία ζωντανής μουσικής αλλά και από DJ sets. Στον τρίτο όροφο του κτιρίου η διασκέδαση συναντά την τέχνη με εικαστικά έργα να εναλλάσονται και να διατίθενται τόσο προς έκθεση, όσο και προς πώληση. Το Art Point του Κ8 είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα πλήρες μπαρ, φωτίζεται φυσικά μέσα από τη γυάλινη σκεπή του, έχει αυτόνομη είσοδο-έξοδο και οδηγεί σε μια ηλιόλουστη βεράντα που στρέφει και καθηλώνει το βλέμμα στον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης. Το μαγαζί έκλεισε τον Αύγουστο για να ολοκληρωθούν κάποιες επιπλέον προσθήκες όμως επιστρέφει στις αρχές Σεπτεμβρίου με ακόμα περισσότερες προτάσεις.
Ερμού 119 & Άστιγγος, τηλ: 210 3315407
Hops Beer & Βurgers: Για μπέργκερ και όχι μόνο στο Κουκάκι
Πρόκειται για το νέο εγχείρημα του Γιώργου Γεράρδου, γνωστού από το Master chef 2 και ιδιοκτήτη του «Ανθού Γεύσεων», βρίσκεται στη θέση της παλιάς παλιάς «Βύνης» στο Κουκάκι και, όπως είναι προφανές από το όνομά του, αγαπά την μπίρα και τα μπέργκερ. Στον κατάλογο σε περιμένουν 11 διαφορετικά μπέργκερ, χορταστικές σαλάτες, ποικιλίες και ιδιαίτερα πιάτα που συνδυάζονται με πάνω από 40 ετικέτες μπίρας αλλά και με τα κοκτέιλ μπίρας που προτείνει ο Γιάννης Βλάχος. Μέχρι τις 2 το μεσημέρι επίσης είναι μια καλή επιλογή και για brunch. Δοκίμασε το The buffalo cheese burger, με μπιφτέκι από 100% ελληνικό βουβάλι από τη λίμνη Κερκίνη, το The Philly steak sandwich αλλά και το σιγοψημένο χοιρινό κότσι, μαγειρεμένο με πορτοκάλι, βερίκοκο, μελωμένο με γλυκόπικρη σάλτσα μπίρας.
Δράκου 10, Κουκάκι, τηλ.: 211 0136500
Τέλος εποχής για Δημήτρη Σκαρμούτσο-ΕΡΓΟΝ
Η τετραετής συνεργασία του Δημήτρη Σκαρμούτσου με τους αδερφούς Δούζη έλαβε τέλος και ο σεφ «ξεκινά πλέον το νέο του ταξίδι» που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου χώρου στην Κηφισιά. Το εν λόγω μαγαζί αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ενώ ο σεφ θα επικεντρώνεται γευστικά στην ελληνική κουζίνα χρησιμοποιώντας ελληνικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, κάτι που ούτως ή άλλως έκανε μέχρι σήμερα, απλά πλέον θα το κάνει σε δικό του χώρο. Περισσότερα προσεχώς…
Το Abovo έκλεισε την αυλαία
Οι υψηλές γαστρονομικές επιδόσεις του εστιατoρίου του Κεφαλαρίου δυστυχώς δεν ήταν αρκετές για να παραμείνει στο πόστο του και την ερχόμενη σεζόν. Με επικεφαλής τον χαρισματικό Μιχάλη Νουρλόγλου και μια αξιόλογη ομάδα στην κουζίνα την τελευταία πενταετία κέρδισε τις εντυπώσεις και βραβεύτηκε με Χρυσό Σκούφο, όμως η προσεχής χειμερινή σεζόν δεν θα το βρει ανοιχτό. Αναμένουμε λοιπόν τα επόμενα βήματα του σεφ και των συντελεστών του εστιατορίου που μπορεί ο κύκλος του να έκλεισε, όμως αυτό ενδέχεται να είναι απλά προσωρινό γιατί απ’ ότι μαθαίνουμε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το εστιατόριο και να μεταφερθεί.