Με τη συμμετοχή 21 εταιρειών παραγωγής αγροτικών προϊόντων από την Ήπειρο, πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη το φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας «Greek Wine and Gastronomy Festival: Epirus 2019».

Το Φεστιβάλ οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πρεσβείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου. Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν: FISHFARMS, KARALIS, BAFAS, DODONI, MELIEPIRUSGEA, ΒΙΟΚΙΡ, EPERION, MONOLITHI, FILIPPOS FLAVORS, ZAGORI, GLINAVOS, ZOINOS, KATOGI AVEROFF, BAKLAVAS, GEITONAS, BIKOS, EVDOKSIAS PROPERTIES, KOMINI HERBS, ZAGORISIO, KOLIOS, THE SAURI.

Ταυτόχρονα σεφ από την Ήπειρο, μέλη της αποστολής, μαγείρεψαν παραδοσιακά αγροτικά ηπειρωτικά προϊόντα (φρέσκο ψάρι, παραδοσιακές πίτες, τραχανά, τυριά και σαλάτες) αναδεικνύοντας τις μοναδικές γεύσεις και τον αυθεντικό γαστρονομικό πλούτο της περιοχής.

Η εκδήλωση απευθυνόταν αποκλειστικά σε εταιρείες τροφίμων και ποτών της Σιγκαπούρης (f&b and f&b related) καθώς και, επιχειρηματικούς και εμπορικούς φορείς. Οι επιχειρήσεις της Ηπείρου με προϊόντα όπως ιχθηρά, καπνιστά ψάρια, χαβιάρι, φρέσκα φρούτα, τυροκομικά προϊόντα, ελιές και ελαιόλαδο, οίνος, μέλι, γλυκά κουταλιού, μπακλαβάς, ζυμαρικά, εμφιαλωμένο νερό και βότανα, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τοπικούς εισαγωγείς και διανομείς τροφίμων και ποτών, εστιατόρια, ξενοδοχεία, σουπερμάρκετς και σεφ μεσογειακής κουζίνας, να προβάλουν τα προϊόντα τους, να συλλέξουν πληροφορίες για τον τομέα τροφίμων και ποτών της χώρας και να συζητήσουν μελλοντικές συνεργασίες.

Μάλιστα, η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να συμμετάσχει ως εκθέτης και στην έκθεση τροφίμων και ποτών της Σιγκαπούρης «Food, Hotel Asia», η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2020, γεγονός πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κάποιος ότι η Σιγκαπούρη έχει πληθυσμό 5,65 εκατ. κατοίκων ενώ δέχεται σε ετήσια βάση 18,6 εκατ. Τουρίστες!