Σε ερώτημα του olivemagazine.gr στο viber σχετικά με την αγαπημένη σας σούπα για το φθινοπωρινό τραπέζι και δίνοντας σας 3 επιλογές: α) γιουβαρλάκια β) ψαρόσουπα και γ) σούπα κολοκύθας διαλέξατε τα γιουβαρλάκια. Τα γιουβαρλάκια είχαν το 55% των ψήφων, η ψαρόσουπα το 30% και η σούπα κολοκύθας το 15%.
Δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη το αποτέλεσμα, καθώς τα γιουβαρλάκια αποτελούν ένα από τα κλασικά μαμαδίστικα φαγητά, που προτιμούνται ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Κλασικά, αγαπημένα και παραδοσιακά τα γιουβαρλάκια συνήθως έχουν μια τυπική διαδικασία μαγειρέματος. Γίνονται με μίγμα κιμά, συνήθως με ρύζι ή πλιγούρι, κρεμμύδι, μαϊντανό, λάδι, αλάτι και πιπέρι και στο τέλος, περιχύνονται με αβγολέμονο. Τουλάχιστον αυτή είναι σε γενικές γραμές η τυπική τους διαδικασία, φυσικά υπάρχουν και παραλλαγές.
Σάς δίνουμε λοιπόν, μαζεμένες τις αγαπημένες μας συνταγές για να τα απολαύσετε ειδικά αυτό το διάστημα:
Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου και τραχανά
Γιουβαρλάκια με σάλτσα αβγολέμονο
Γιουβαρλάκια μπακαλιάρου σούπα
Canederli alla tirolese, αλλιώς ιταλικά γιουβαρλάκια