Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, γιορτάζοντας τα περισσότερα από 120 χρόνια του, ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στο ευρύ κοινό, εγκαινιάζοντας το Μουσείο «Ο Κόσμος του Ούζου», που μυεί τους επισκέπτες στα μυστικά του πιο αγαπημένου ελληνικού αποστάγματος!

4

_LP_7203

Πώς το επιτυγχάνει; Μέσα από μια μοναδική εμπειρία ξενάγησης για όλες τις αισθήσεις: ο επισκέπτης ακούει για την ιστορία του ούζου, μπορεί να αγγίξει τις πρώτες ύλες (όπως το γλυκάνισο), επισκέπτεται το χώρο απόσταξης και βλέπει από κοντά την ιεροτελεστία της παραδοσιακής παραγωγικής διαδικασίας, θαυμάζει την πραγματικά αξιόλογη συλλογή μουσειακών αντικειμένων και, τέλος, απολαμβάνει το εκλεκτό ούζο σε μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας.

5

2

Χτισμένο στο μέσο ενός υπέροχου ελαιώνα στο γραφικό οικισμό Πλωμάρι στη Λέσβο, το παραδοσιακό αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου παράγει εδώ και 122 χρόνια (από το 1894) εξαιρετικής ποιότητας ούζο και, μάλιστα, ακολουθώντας πιστά την ίδια μυστική συνταγή, που δημιούργησε ο Ισίδωρος Αρβανίτης από καρπούς και βότανα του νησιού, μεταξύ των οποίων γλυκάνισο δικής τους καλλιέργειας, καθώς και με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο σε 18 μικρούς, χειροποίητους χάλκινους άμβυκες.

6

7

Έναν αιώνα μετά λοιπόν, η εταιρεία -που είναι 100% ελληνική και ανήκει στην οικογένεια Καλογιάννη-, συνεχίζει την καλή παράδοση και με σεβασμό στο προϊόν τους σε συνδυασμό με το μεράκι των ανθρώπων παράγουν το περίφημο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, το οποίο είναι διπλής απόσταξης με ιδανική αρωματική και γευστική ισορροπία, απαλή και εκλεπτυσμένη υφή.

info
Μουσείο «Ο Κόσμος του Ούζου», Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης Α.Ε., Κάμπος Πλαγιάς, Πλωμάρι, Λέσβος, τηλ: 22520 31450. Ώρες λειτουργίας : Τρίτη – Σάββατο 10:00-15:00 & Κυριακή 09.00-14.00. Έναρξη ξενάγησης κάθε ώρα. Είσοδος: € 2. Ξεναγήσεις για άνω των 20 ατόμων κατόπιν συνεννόησης.