Τον καλύτερο οινοχόο για το 2023 ανέδειξε ο διαγωνισμός που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων κι αυτός είναι ο Άρης Σκλαβενίτης, που κατέλαβε την πρώτη θέση για τη φετινή χρονιά. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων, που θα πραγματοποιηθεί το 2026 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I.) και είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις του κλάδου της Παγκόσμιας Οινοχοΐας.

Ο Άρης Σκλαβενίτης, sommelier του Oinoscent Wine Bar, διακρίθηκε ανάμεσα στους 9 συνολικά υποψήφιους, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στις δύο φάσεις του διαγωνισμού: των προκριματικών εξετάσεων και του τελικού του εθνικού διαγωνισμού.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2023, μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining ξεκίνησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Electra Metropolis Athens με γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης. Από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν οι τρεις με την καλύτερη βαθμολογία οι οποίοι προκρίθηκαν για τον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με την παρουσία κοινού.

Τις υπόλοιπες θέσεις της τριάδας κατέλαβαν ο Παναγιώτης Κατσούδας, wine director-Tsaknakis Premium Brands (δεύτερη θέση), και ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, head sommelier – Noema Mykonos (τρίτη θέση).

Η διοργάνωση του διαγωνισμού αποτελεί ετήσια δραστηριότητα της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων η οποία με την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών πραγματοποίησε τον φετινό διαγωνισμό έπειτα από μια παύση δύο ετών λόγω της πανδημίας.