Είναι γεγονός πως η εστίαση έχει επηρεαστεί πολύ από τον κορωνοϊό τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, όπως για παράδειγμα στην Αμερική.

Τα αποτελέσματα έρευνας της New York State Restaurant Association (Ένωση Εστιατορίων στη Νέα Υόρκη) είναι ενδεικτικά. Συγκεκριμένα, το δείγμα της έρευνας αποτελούνταν πάνω από 1.000 εστιατόρια σε όλη την Πολιτεία. Περίπου το 64% των ιδιοκτητών των εστιατορίων δήλωσαν πως είναι «πιθανό» ή «αρκετά πιθανό» να βάλουν «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους πριν το τέλος του 2020 εκτός και αν μπορέσουν να λάβουν κάποια οικονομική ενίσχυση.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 55% εκείνων που δήλωσαν ότι είναι «πιθανό» να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους αναμένεται να το κάνουν πριν από τον Νοέμβριο. Μόνο το 36% ανέφερε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί έως τον Ιανουάριο.

Όπως αναφέρει, η Melissa Fleischut, πρόεδρος του New York State Restaurant Association, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν την άσχημη οικονομική κατάσταση, που βρίσκονται τα περισσότερα εστιατόρια, τονίζοντας παράλληλα και την ανάγκη για άμεση παρέμβαση από το κράτος.

Οι εστιάτορες της Νέας Υόρκης, όπως ο Jason Birchard, 53 ετών, συνιδιοκτήτης του «Veselka», ενός ουκρανικού εστιατορίου στο Μανχάταν, υποστηρίζουν πως οι περιορισμοί στους εσωτερικούς χώρους λόγω πανδημίας σκοτώνουν τις επιχειρήσεις τους. «Θα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσουμε μετά τον Ιανουάριο», δήλωσε ο Birchard στο CNN Business.

Ωστόσο, δυστυχώς οι εκτιμήσεις από ειδικούς του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον για πάνω από 410.000 νεκρούς έως το τέλος του 2020, δυσχεραίνουν την κατάσταση στην εστίαση και τις θετικές προοπτικές.

Διαβάστε επίσης:
Έρχεται «lockdown» διαμαρτυρίας στην εστίαση 16 με 22 Σεπτεμβρίου

Εγκαταλελειμμένο οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο καφενείο»

Στις αγορές του μέλλοντος θα κάνουμε ψώνια χωρίς συσκευασίες