Οι εστιάτορες της Μυκόνου συνεχίζουν να μάς εντυπωσιάζουν για ένα ακόμη καλοκαίρι με τα αστρονομικά ποσά που χρεώνουν τα πιάτα τους.
View this post on Instagram
Τελευταίο «θύμα» του κοσμοπολίτικου νησιού των ανέμων ήταν το ο πρώην πυγμάχος Ρίτσαρντ Τζον Χάτον, ο οποίος απολαμβάνει τις διακοπές του στη χώρα μας με τη σύντροφό του. Οι δυο τους επισκέφθηκαν γνωστό εστιατόριο του νησιού για να φάνε το γεύμα τους και πραγματικά σοκαρίστηκαν μόλις είδαν τον λογαριασμό. Η έκπληξή τους όταν είδαν πως η μπριζόλα που είχαν παραγγείλει κόστιζε 920€ ήταν τόσο μεγάλη, που έβγαλαν φωτογραφία την απόδειξη και την ανέβασαν στο Instagram. «Ξύπνησα το πρωί σε μια λίμνη από γ@μημενα δάκρυα», γράφει ο ίδιος στη λεζάντα.
View this post on Instagram
Στην ίδια απόδειξη φαίνονται και άλλα παράλογα ποσά όπως η τιμή των 16 ευρώ για μεταλλικό νερό και των 14 ευρώ για ψωμί. «Ουάου! Μάλλον θα αρχίσουμε δίαιτα από αύριο», έγραψε σε άλλη φωτογραφία του ο ίδιος. Η ανάρτηση του έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά, ενώ την αναπαρήγαγαν μεγάλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, όπως η Daily Mail, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη διάσταση στο θέμα.
Όμως ο βετεράνος πυγμάχος, ο οποίος παρεμπιπτόντως δυο χρόνια πριν δεχθεί το “ευλογημένο” αριστερό κροσέ του Pacquiao, είχε δεχθεί τις “ευλογίες” και του κορυφαίου Floyd Mayweather με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ξέχασε ή δεν ήθελε να παραδεχθεί τι ακριβώς παρήγγειλε να έρθει στο πιάτο του από τους καλά εκπαιδευμένους σερβιτόρους του μυκονιάτικου beach restaurant.
O Ricky Hatton λοιπόν ζήτησε να του φέρουν το ακριβότερο κρέας που φιλοξενεί ο κατάλογος του καταστήματος, το γιαπωνέζικο Kobe, η τιμή του η οποία ποικίλει από τη διαβάθμιση στο ενδομυικό λίπος και αγγίζει στα κρεοπωλεία τα 500 ευρώ το κιλό ενώ κάποια σπάνια κομμάτια υψηλής διαβάθμισης χτυπιούνται ακόμα και σε δημοπρασίες για 5000 ευρώ.
Στο Nammos δε, το γνήσιο ιαπωνικό Kobe ανάλογα με τη φάρμα που το βρίσκουν, χρεώνεται από 1.300 ευρω έως 1.600 ευρώ το κιλό και θεωρείται η νούμερο ένα παγκόσμια και ακριβοθώρητη λιχουδιά για τους ψαγμένους λάτρεις του κρέατος. Οπότε ο Hatton ή έκανε λάθος στην παραγγελία ή δεν κατάλαβε ότι παρήγγειλε το ακριβότερο κρέας από τον κατάλογο του μαγαζιού με αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να… ξεσπάσει σε κλάματα.
Για την ιστορία, το αυθεντικό Kobe beef προέρχεται αποκλειστικά από μοσχάρια της ράτσας Tajima που είναι παρακλάδι της Japanese Black και έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην πόλη Kobe της Ιαπωνίας, ακολουθώντας πολύ αυστηρά κριτήρια. Συγκεκριμένα, τα μοσχάρια εκτρέφονται με συγκεκριμένες μεθόδους και στη συνέχεια ευνουχίζονται με σκοπό το κρέας τους να “εξευγενιστεί”. Το βάρος τους κατά τη σφαγή κυμαίνεται αυστηρά από 260 έως 470 κιλά.