Ο τελικός του διαγωνισμού για το καλύτερο εκλέρ της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα, ανακήρυξε νικήτρια την Ελισάβετ Μάτσα.

Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού, που διοργανώνει η Πρεσβεία της Γαλλίας στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019», πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας αναδεικνύοντας νικητή το Λάζαρο Πολίτη από την Πάτρα, με το αλμυρό εκλέρ του με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνη. Ακολούθησε ο δεύτερος γύρος στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στις 26 Ιανουαρίου με νικητή τον Κωνσταντίνο Τσενικίδη, που παρουσίασε ένα εκλέρ με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Σειρά είχε η Ελισάβετ Μάτσα που παρουσίασε ένα εκλέρ με γεύση ρυζόγαλο, στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στην Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά», στην Αθήνα, με το οποίο αναδείχθηκε και νικήτρια του διαγωνισμού. Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων, ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού MaziChef  με νικητή του διαγωνισμού στα Χανιά τον Παναγιώτη Κατάκη, που παρουσίασε ένα εκλέρ με γεύση λευκή σοκολάτα, αβγοτάραχο και τζελ λεμόνι.

Οι 4 φιναλίστ παρουσίασαν στον τελικό τα ίδια εκλέρ που ετοίμασαν για τον πρώτο γύρο, στον οποίο και διακρίθηκαν. Όλα τα εκλέρ ετοιμάζονταν στις κουζίνες της πρεσβείας από την Παρασκευή 15 έως τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, υπό την επίβλεψη των σεφ της κριτικής επιτροπής του τελικού.