Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού εξήγγειλε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Το νέο πακέτο μέτρο θυμίζει το «μοντέλο» που ξεκίνησε να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, με κατά τόπους περιορισμούς σε «κόκκινες» περιοχές. Ειδικότερα, τα νέα μέτρα στην Αγγλία περιλαμβάνουν την εφαρμογή ενός συστήματος τριών επιπέδων, που θα υποδεικνύει το επίπεδο κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού σε διαφορετικά μέρη της χώρας, επιφέροντας και ανάλογα μέτρα.

Αν για παράδειγμα, μία περιοχή κριθεί ότι βρίσκεται στην κορυφαία βαθμίδα του συστήματος προειδοποίησης, αυτό σημαίνει ότι κάποιες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων επιχειρήσεων στον τομέα της εστίασης, θα πρέπει να κλείσουν.

Ειδικότερα, για τις περιοχές που βρίσκονται στο πρώτο επίπεδο και χαρακτηρίζονται ως μετρίου κινδύνου, εφαρμόζονται οι περιορισμοί που έχουν ήδη θεσπιστεί σε ολόκληρη την Αγγλία, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης στις 22:00 και το όριο των 6 ατόμων ανά τραπέζι. Για τις περιοχές που βρίσκονται στο δεύτερο επίπεδο και χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου, ισχύουν μεν τα παραπάνω αλλά επιπλέον ο κόσμος καλείται να μην συγκεντρώνεται σε εσωτερικούς χώρους και να μην έρχεται σε επαφή με άλλα μέλη πλην του στενού του κύκλου. Τέλος, για τις περιοχές που βρίσκονται στο τρίτο επίπεδο και χαρακτηρίζονται ως πολύ υψηλού κινδύνου, θα κλείνουν οι επιχειρήσεις όπως παμπ, μπαρ και γυμναστήρια.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι παμπ και μπαρ που βρίσκονται σε περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές, μόνο αν λειτουργούν σαν εστιατόρια.

Δείτε επίσης:
Μερικό lockdown στην Ολλανδία

Βρετανία: Ακυρώνεται το Taste of London 2020

Κορωνοϊος: Κλείνει η εστίαση και τα μπαρ στην Τσεχία