Πέντε μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν στη Σουηδία, επειδή παραβίασαν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, που απαιτούνται να υπάρχουν για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Η Σουηδία, που θεωρείται γενικά «χαλαρή» σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, έχει επιτρέψει –αντίθετα με ό,τι συνέβη σε πολυάριθμες άλλες χώρες– σε εστιατόρια και μπαρ να μείνουν ανοιχτά, επιβάλλοντας κανόνες, όπως το να υπάρχει απόσταση δύο μέτρων ανάμεσα στα τραπέζια, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συνωστισμού. Ωστόσο, δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και πέντε μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν την Κυριακή κατ’ εντολή των αρχών της Στοκχόλμης, επειδή παραβίασαν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Να σημειώσουμε, πως τέσσερα από τα πέντε μπαρ και το ένα εστιατόριο που αναγκάστηκαν να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους, βρίσκονται στη συνοικία Σεντερμάλμ, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον νέο κόσμο. «Το κυριότερο πρόβλημα ήταν πως υπήρχε υπερβολικά πολύς κόσμος, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό» των καταστημάτων αυτών, εξήγησε ο Περ Φολίν, αξιωματούχος αρμόδιος για υγειονομικά θέματα στη σουηδική πρωτεύουσα, στο πρακτορείο ειδήσεων TT. Επιπλέον, διευκρίνισε ότι η απόφαση να κλείσουν τα καταστήματα έχει άμεση ισχύ και η εφαρμογή της θα συνεχιστεί μέχρι νεοτέρας.

Υπενθυμίζουμε τέλος, πως η Σουηδία που έχει 10,3 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει επισήμως 2.194 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 έναντι 422 στη Δανία και 193 στη Νορβηγία,.

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός – Φινλανδία: Σε σούπερ μάρκετ οι πόρτες ανοίγουν με τον αγκώνα!

Κορωνοϊός- Αυστρία: Ανοίγουν μπαρ και εστιατόρια

Με τραπεζάκια έξω η άρση του lockdown