Μπαρ στην Ισπανία βρήκε τον τρόπο, πως να διατηρεί τις αποστάσεις μεταξύ των πελατών, αλλά και πως να σερβίρει γρήγορα τις μπίρες του. Τη δουλειά αυτή την κάνει, λοιπόν, ένα ρομπότ-μπάρμαν.

Συγκεκριμένα, το μπαρ La Gitana Loca (The Crazy Gypsy) στο κέντρο της Σεβίλλης  έχει, ως υπάλληλο το συγκεκριμένο ρομπότ, που γεμίζει πλαστικά ποτήρια μίας χρήσης με μπίρα και στη συνέχεια τα «σερβίρει» στον πελάτη χωρίς να υπάρχει καμία επαφή.

Εντυπωσιακό, είναι το γεγονός σύμφωνα με τη Daily Mail, πως το ρομπότ μπορεί να «βγάλει» 600 μπίρες σε μια ώρα. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι πως η ιδέα για την απόκτηση ενός ρομπότ-μπάρμαν είχε ξεκινήσει πριν την πανδημία, όπως επεσήμανε ο Αλμπέρτο Μαρτίνεζ, ιδιοκτήτης του μπαρ.

«Εμείς μιλήσαμε για αυτήν την ιδέα πριν από την πανδημία, κυρίως για εκείνες τις ώρες που τα μπαρ έχουν κόσμο. Όμως στην συνέχεια, η πανδημία του κορωνοϊού σταμάτησε τα πάντα»,.

Ωστόσο, ο Αλμπέρτο αποφάσισε να συνεχίσει την ιδέα, καθώς θα βοηθήσει την επιχείρησή του κατά την πρώτη φάση της άρσης του lockdown.

Τέλος, να σημειώσουμε πως το ρομπότ δημιουργήθηκε από την ισπανική εταιρεία Macco, προκειμένου να συμβάλλει στη διατήρηση των μέτρων ασφαλείας κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός- Ιταλία: Τέλος τα χάρτινα μενού στα εστιατόρια – Μενού με κώδικα QR

Ολλανδία: Άνοιγμα της εστίασης τον Ιούνιο

Άρση των μέτρων στα εστιατόρια: Μενού σε app, τραπεζομάντιλα μίας χρήσης και ανέπαφες συναλλαγές