Μετά τις 17 Ιανουαρίου αναμένεται να αρθούν τα μέτρα στην εστίαση και τη διασκέδαση, ενώ θα επιστρέψει και η μουσική στους χώρους αυτούς.

Ως ημερομηνίες-σταθμοί αναφορικά με την αναχαίτιση της πανδημίας έχουν επισημανθεί στο κυβερνητικό ημερολόγιο η Κυριακή 16 Ιανουαρίου, οπότε τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλους τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών (προβλέποντας επιβολή διοικητικού προστίμου για τους αρνητές), ενώ φαίνεται να απομακρύνεται προσώρας το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου στους πολίτες άνω των 50 ετών, καθώς η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα έχει ανέλθει ήδη σε ποσοστό 82%.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν ότι τα πρόστιμα των 100 ευρώ τον μήνα για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα καταλογιστούν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, όπως ακριβώς προβλέπεται από την ψηφισθείσα ρύθμιση η οποία έχει οριστεί να ενεργοποιηθεί από την αρχή της εβδομάδας.

Μια άλλη κομβική ημερομηνία για τον κυβερνητικό σχεδιασμό παραμένει η Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, οπότε εκπνέουν τα υφιστάμενα υγειονομικά μέτρα, τα οποία είχαν ληφθεί κατά τις ημέρες των γιορτών, καθώς τις τελευταίες ώρες κερδίζει έδαφος στο εσωτερικό της κυβέρνησης η συζήτηση περί άρσης των υγειονομικών περιορισμών. Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, μετά τις 17 Ιανουαρίου ενδέχεται να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση και τη διασκέδαση, ενώ θα επιστρέψει και η μουσική στους ίδιους χώρους.

Πηγή: protothema.gr

 

Δείτε επίσης:
Κορωνοϊός: Δείτε όλα τα νέα μέτρα για την εστίαση

«Λουκέτο» σε πάνω από 100 μπαρ και εστιατόρια για παραβίαση των μέτρων κατά της πανδημίας-Δείτε τη λίστα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κουλουράκια κανέλας και μούστου