Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στη χώρα μας η εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του (πέμπτου) επιδημικού κύματος που προκαλεί η μετάλλαξη «Omicron». Το πέρασμα του νέου υγειονομικού κάβου γίνεται εν μέσω της εορταστικής περιόδου με πρόκριμα τις ασφαλείς κοινωνικές επαφές, την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση των νοσοκομείων και τη στήριξη της οικονομίας.

Σχετικά με την εστίαση, τα νέα μέτρα αφορούν τόσο τους καθήμενους όσο και τα ωράρια λειτουργίας. Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ η μουσική προς το παρόν επιτρέπεται, αλλά αν δεν τηρηθεί το συγκεκριμένο μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική. Παράλληλα, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, ενώ οι πελάτες θα είναι μόνο καθήμενοι, επιβάλλονται μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ, είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής μάσκας. Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Το πακέτο μέτρων ενεργιοποιείται από τις 6 το πρωί της 3ης Ιανουαρίου.

Δείτε επίσης:

Τα δύο νέα κρασιά της Ιδαίας Οινοποιητικής

Ιδέες και προτάσεις για το γιορτινό τραπέζι από το κτήμα Τέχνη Οίνου

Γιορτές με γλυκά γεμάτα φινέτσα και νοστιμιά