Λίγες μέρες μετά την εφαρμογή των μέτρων που επέβαλαν το κλείσιμο των εστιατορίων και στη Γαλλία, ο Γκεντάλ Πουλενέκ, διευθυντής των διεθνών γαστρονομικών εκδόσεων των Οδηγών Michelin, στέλνει το δικό του μήνυμα στους εστιάτορες.

Η απροσδόκητη παγκόσμια κρίση με την έξαρση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεταξύ άλλων σημαντικά προβλήματα και στο χώρο της εστίασης με τους επιχειρηματίες να βρίσκονται σε αδιέξοδο για τους τρόπους που θα πρέπει να τα διαχειριστούν. Ο Πουλενέκ, έχοντας γνώση της κατάστασης, μετέφερε στους εστιάτορες ένα μήνυμα ελπίδας εκφράζοντας τη διάθεση της πλήρους στήριξής τους από τον όμιλο. «Θα δουλέψω για να υπερασπιστώ τη γαστρονομία με ό,τι μέσο διαθέτω», αναφέρει στην ανακοίνωσή του χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, τονίζει ότι είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει τη δυναμική κοινότητα των σεφ,ενώ κλείνει το μήνυμά του λέγοντας ενθαρρυντικά πως είναι σίγουρος ότι θα αντέξουν δείχνοντας σθένος και αλληλεγγύη.

Η ανακοίνωση του Γκεντάλ Πουλενέκ
«Εκ μέρους όλης της ομάδας των Οδηγών Michelin, επιθυμώ να εκφράσω τη βαθιά συμπαράστασή μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων του Covid-19 και το βαθύ σεβασμό μας σε όσους δεσμεύονται σε καθημερινή βάση να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τον περιορισμό της πανδημίας. Προς το παρόν, για μια απροσδιόριστη χρονική περίοδο δεν θα είναι δυνατό να επισκεφτούμε όλα αυτά τα εστιατόρια για να μοιραστούμε όμορφες στιγμές και να θαυμάσουμε το ταλέντο των σεφ και των ομάδων τους. Είμαστε ενημερωμένοι για τις δυσάρεστες συνέπειες της απαγόρευσης κυκλοφορίας και του κλεισίματος των χώρων εστίασης. Το όνειρο ζωής πολλών σεφ δοκιμάζεται και θα ήθελα να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου για τις εξαιρετικά δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνουν και όλοι ευχόμαστε να τελειώσουν σύντομα. Οι ομάδες των Οδηγών Michelin θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στα καθήκοντά τους αφιερώνοντας όλη την ενέργειά τους στην καθοδήγηση των επαγγελματιών της γαστρονομίας για την ομαλή επιστροφή στις επιχειρήσεις τους. Όχι μόνο οι επιθεωρητές μας θα είναι ανάμεσα στους πρώτους τους πελάτες αλλά θα είναι πλήρως ενημερωμένοι για κάθετί νέο έτοιμοι να υπερασπιστούν τη γαστρονομία με κάθε δυνατό τρόπο. Το κλείσιμο ενός εστιατορίου για μερικές εβδομάδες συνεπάγεται και το ότι θα υποφέρει μια ολόκληρη κοινότητα. Όχι μόνο το προσωπικό αλλά και οι προμηθευτές, οι ψαράδες, οι αγρότες και όλοι όσοι βιοπορίζονται από τα εστιατόρια. Αναφορικά με τους τρόπους αξιολόγησης των εστιατορίων, θα προσαρμοστούμε στις συνθήκες αποφασίζοντας με δίκαια κριτήρια. Η κοινότητα των σεφ είναι από τις πιο δυνατές και είμαι πεπεισμένος ότι θα ξεπεράσουμε την καταιγίδα μαζί».

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο βραβείο του Michelin τιμά τη βιώσιμη γαστρονομία

Michelin: Σεφ – επαναστάτες που επέστρεψαν τ’ αστέρια τους

Οι «προάγγελοι» του Οδηγού Michelin