Για πρώτη φορά στη Γαλλία οι πωλήσεις της μοτσαρέλας ξεπερνούν αυτές του τυριού καμαμπέρ! Αυτό είναι ένα πραγματικό χτύπημα για τους Γάλλους-λάτρεις του τυριού καθώς βλέπουν το αγαπημένο τους καμαμπέρ να «χτυπιέται» από το ιταλικό προϊόν.

Τα αποτελέσματα αυτά προέκυψαν από στοιχεία που αφορούν την αρχή του έτους έως την 11η Σεπτεμβρίου. Ο πρόεδρος της νορμανδικής ένωσης παραγωγών καμαμπέρ στη Γαλλία (SNFC), Fabrice Collier, ανησυχεί πολύ για αυτήν εξέλιξη, όπως είπε στη «Le Figaro».

Ο ίδιος ερευνά αυτή την εθνική γαστρονομική μεταστροφή, αφού βλέπει εδώ και χρόνια ότι οι πωλήσεις καμαμπέρ μειώνονται σταθερά  κατά 3 % ετησίως, ενώ οι πωλήσεις της μοτσαρέλα αυξάνονται συνεχώς κατά 5% ετησίως. Ο Collier επισήμανε πως: «Από τις αρχές του έτους έως τις 11 Σεπτεμβρίου πουλήσαμε 29.230 τόνους καμαμπέρ στη Γαλλία έναντι 33.170 τόνων μοτσαρέλα που πουλήθηκαν».

Το γαλλικό τυρί καμαμπέρ

Η μοτσαρέλα ήταν το πιο δημοφιλές τυρί στη Γαλλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τέλος, σημαντικό στοιχείο είναι ακόμη πως η γαλλική αγάπη για τα ιταλικά προϊόντα όπως ζυμαρικά, τυριά, γαλακτοκομικά και αρτοσκευάσματα αυξάνεται συνεχώς.

Δείτε επίσης:
Σπιτικό τυρί ρικότα, εύκολα και γρήγορα

Τριμμένο τυρί: Το απόλυτο τρικ για να καθαρίσετε τον τρίφτη στο λεπτό!

Για το νόστιμο τυρί φταίει το χορτάρι