Θα μπορούσε το φαγητό να αποτελέσει δέλεαρ για παραπάνω εμβόλια κατά του κορωνοϊού; Από ότι φαίνεται, ναι!

Η χώρα είναι μία από τις πρωτοπόρες παγκοσμίως στους εμβολιασμούς, ωστόσο τελευταία η προθυμία των Ισραηλινών να εμβολιαστούν μειώθηκε σημαντικά. Δύο πόλεις τώρα θα χρησιμοποιήσουν τη γαστρονομία για να δημιουργήσουν το κίνητρο να εμβολιαστούν όσοι αντιδρούν.

Στο Τελ Αβίβ προσφέρονται δωρεάν γεύματα σε αναποφάσιστους από κινητούς σταθμούς εμβολιασμού στις συνοικίες Γιάφα και Κιριάτ Σαλόμ. Όσοι εμβολιάζονται εκεί και διαθέτουν βεβαίωση ότι είναι κάτοικοι ή εγγεγραμμένοι ως κάτοικοι θα λάβουν επίσης χούμους και γλυκό κιουνεφέ στην Γιάφα ή πίτσα και καφέ στο Κιριάτ Σαλόμ. Και οι δύο περιοχές έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Και το Μπνέι Μπρακ, μια πόλη κοντά στο Τελ Αβίβ η οποία κατοικείται κυρίως από αυστηρά ορθόδοξους Εβραίους, θα προσφέρει «ως ανταμοιβή» σε όσους εμβολιάζονται εκεί μια μερίδα του κλασικού εβραϊκού πιάτου χαμίν.

Το φαγητό αυτό (περιλαμβάνει ολόκληρες πατάτες, κρέας μοσχάρι, αρνί ή κοτόπουλο σιτάρι, ρύζι, φασόλια, κρεμμύδια και αυγά) αποτελεί το κυρίως πιάτο που σερβίρεται στο γιορτινό τραπέζι του Σαββάτου.

Σημειώνεται, ακόμη πως σύμφωνα με το ΑΠΕ, η  Guardian αναφέρει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση εξετάζει μια προσέγγιση καρότου και μαστίγιου για να πείσει τους πολίτες της χώρας να εμβολιαστούν, με μέτρα όπως να επιτρέπεται σε όσους έχουν εμβολιαστεί να έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και συναυλίες, εξωθώντας παράλληλα κάποιους αρνητές των εμβολίων να εξετάζονται υποχρεωτικά ανά δύο μέρες κατά της Covid-19.

«Θα έχετε το δικαίωμα να μπαίνετε σε γυμναστήρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις ή θα μείνετε πίσω;» ανέφερε με tweet του ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Έντελσταϊν. «Εμβολιαστείτε!».

Δείτε επίσης:
Αυστρία-Covid-19: Παράταση του lockdown μέχρι τις 4 Απριλίου για εστίαση

Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ζυθοποιείο ηλικίας 5000 ετών

Χρονιά ρεκόρ για τα super markets το 2020