Ο κορωνοϊός έφερε έλλειψη στις πατάτες στην Ιαπωνία και το αποτέλεσμα ήταν μικρότερες μερίδες σε μία από τις πιο γνωστές αλυσίδες fast food.

Ειδικότερα, η έλλειψη πατάτας που σημειώθηκε στα καταστήματα στην Ιαπωνία ανάγκασε τη συγκεκριμένη εταιρεία fast food να διαθέτει μόνο μικρές μερίδες πατάτες. Αυτό συνέβη, καθώς η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα καθυστερεί να παραλάβει τις αποστολές του προϊόντος, ενώ παράλληλα υπάρχει αδυναμία κάλυψης της αυξημένης ζήτησης. Η εν λόγω αλυσίδα fast food -McDonald’s- συνήθως εισάγει τις πατάτες από ένα λιμάνι κοντά στο Βανκούβερ στον Καναδά. Ωστόσο, τα πλοία αντιμετώπισαν καθυστερήσεις λόγω ζημιών από πλημμύρες και των επιπτώσεων της πανδημίας στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Πώς λύθηκε το πρόβλημα
Το πρόβλημα φαίνεται πως λύθηκε, καθώς τρία αεροπλάνα γεμάτα από πατάτες πέταξαν με τη βοήθεια της αμερικανικής εταιρείας διαμετακόμισης φορτίων Flexport Inc., στην Ιαπωνία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη που ώθησε την MacDonald’s στην απόφαση να διαθέτει τηγανητές πατάτες μόνο σε συσκευασίες μικρού μεγέθους.

«Η Flexport μόλις ανέλαβε τη μεταφορά τριών φορτίων 747 στην Ιαπωνία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις τηγανητής πατάτας» ανακοίνωσε μέσω Twitter o CEO της εταιρείας Ράιαν Πίτερσεν, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η έλλειψη πατάτας δεν περιορίζεται μόνο στην Ιαπωνία. Στη Νέα Υόρκη, το εμβληματικό μπεργκεράδικο J.G. Melon έγραψε σε πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram ότι αναστέλλει την πώληση των cottage fries λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Δείτε επίσης:
Δείπνο μέσα σε «φανάρια» σε εστιατόριο στην Ιαπωνία

Κορωνοϊός – Ιαπωνία: Πανάκριβα κομμάτια μοσχάρι διατίθενται με κουπόνια

Γιατί ένα πιάτο φουντώνει τη διαμάχη Ιαπωνίας με Βόρεια και Νότια Κορέα