Από τις 15 Οκτωβρίου, η Μάγκυ Ταμπακάκη θα βρίσκεται στην κουζίνα της ιταλικής πρότασης του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, «Mercato». Με την εμπειρία της και το πάθος της για τη μαγειρική φιλοδοξεί να φέρει φρέσκο αέρα στο εστιατόριο, όπου σεφ μέχρι πρότινος ήταν ο Sergio Favata.
Το νέο χειμερινό μενού θα παρουσιαστεί στα τέλη Νοεμβρίου, με στόχο το κοινό να απολαύσει μία ενδιαφέρουσα γευστική εμπειρία, πάντα με βάση την ιταλική κουζίνα. Παράλληλα, αναμένεται και η επιστροφή του brunch του εστιατορίου, που πέρυσι είχε προκαλέσει αίσθηση με τις πληθωρικές επιλογές του. Σε ό,τι αφορά, πάντως το Napul’e, τη γνωστή τρατορία που διατηρεί με τον Francesco Ciccio, το εστιατόριο αναλαμβάνει πλέον εξ ολοκλήρου ο Ciccio, με το μενού να παίρνει μία καθαρά ναπολιτάνικη κατεύθυνση.
Ποια είναι η Μάγκυ Ταμπακάκη
Η Μάγκυ ανακάλυψε την αγάπη της για τη μαγειρική, κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ιταλία, και τελειοποίησε τις ικανότητές της, στη Μαγειρική Σχολή της Ρώμης. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να εργαστεί στο φημισμένο Ristorante Essenza. Στην Αθήνα, συνέβαλε στη τρατορία Napul’e, όπου έθεσε την ιταλική κουζίνα σε πρώτο πλάνο παρασκευάζοντας αυθεντικές συνταγές και δημιουργώντας πιάτα με έμφαση στα εποχιακά υλικά.
Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στον μαγειρικό διαγωνισμό MasterChef, ενώ αργότερα συμμετείχε και ως κριτής στο Junior MasterChef. Σήμερα, συνεργάζεται με τη UNICEF για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα παιδιά, καθώς επίσης συμμετέχει στην νέα εκπομπή «Καλώς τα Παιδιά» στην ΕΡΤ2 και ERTKIDS, η οποία παρουσιάζεται από ένα ζευγάρι παιδιών, 10 ετών.
info
Mercato, trattoria italianna, Four Seasons Astir Palace, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108901199