Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), προσφέρει σταθερά, σε μηνιαία βάση, φρέσκα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φιλιατών, στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική κοινωνία της Θεσπρωτίας, στην οποία δραστηριοποιούνται πολλές από τις εταιρείες-μέλη της.

Η πρώτη παράδοση ψαριών έγινε την Παρασκευή 16 Απριλίου, με την ΕΛΟΠΥ να προσφέρει 240 τσιπούρες για τις ανάγκες σίτισης των ωφελούμενων του προγράμματος του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η μηνιαία δωρεά πραγματοποιείται με την πολύτιμη συνεισφορά τοπικών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας – μελών της ΕΛΟΠΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλιατών. Η συγκεκριμένη δωρεά έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από δράσεις Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΛΟΠΥ, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καθαρισμούς βυθών σε λιμάνια και την προσφορά ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και παιδιά.

Σημειώνεται ότι τα ψάρια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας που φέρουν την πιστοποίηση Fish from Greece, μεγαλώνουν κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές στα ιχθυοτροφεία των μελών της ΕΛΟΠΥ. Αποτελούν τροφή με υψηλή διατροφική αξία και πλούσια σε Ω3 λιπαρά, που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού.

Δείτε επίσης:
Γεωργιάδης: Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση

Δεν μπορείτε να δειπνήσετε σε εστιατόριο; Στο Παρίσι ο σεφ έρχεται σπίτι σας

Έρευνα για το Lockdown: Το ρίξαμε στο ρούμι, στο κρασί και στη λαδόκολλα!