Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα, για 2η χρονιά, το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Κάθε μήνα προσφέρει ολόφρεσκα λαβράκια και τσιπούρες ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, εντάσσοντας σταθερά το ψάρι στη διατροφή των παιδιών.
Η κατανάλωση ψαριών έχει μεγάλη σημασία για την υγεία των παιδιών και είναι απαραίτητη για την ανάπτυξή τους και τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Τα παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του Οργανισμού, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα τα υψηλά διατροφικά οφέλη του φρέσκου, ελληνικού ψαριού, το οποίο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και Ω-3 λιπαρά.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 και μέχρι σήμερα έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Με όραμα το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά, όπως περιστατικά βίας, θύματα εξαφάνισης, προβλήματα υγείας.
Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)
Με στόχο την ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και των Μελών της, η ιδιωτική μη κερδοσκοπική Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ιδρύθηκε το 2016, όταν τα πρώτα 21 Μέλη αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να υποστηρίξουν με δικούς τους πόρους τη δημιουργία εθνικής ταυτότητας για τα προϊόντα της παραγωγής τους και την προώθηση τους σε επιλεγμένες αγορές.
Σήμερα, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. αποτελείται από 23 Μέλη η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα ενός σύνθετου πλέγματος δράσεων προώθησης, η ΕΛ.Ο.Π.Υ. παρέχει πολύπλευρη υποστήριξη και οφέλη στα Μέλη της όσον αφορά στη συνεργασία, υποστήριξη, ενημέρωση, δικτύωση, ανάπτυξη, εκπαίδευση, συλλογικότητα, πρόοδο, επίλυση προβλημάτων, επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και πολλά άλλα. H αποστολή της Οργάνωσης είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας
και η προώθηση του φρέσκου ελληνικού ψαριού που χαρακτηρίζεται από τη συλλογική ταυτότητα Fish from Greece, μέσω της δημιουργίας εθνικής ταυτότητας.
Δείτε επίσης:
Καπλουτζάς: η επιστροφή ενός αρχαίου δημητριακού
Τα 4 πιο υγιεινά είδη ζυμαρικών που μπορείς να επιλέξεις
Κανελόνια: 6 super συνταγές για τέλεια μαγειρέματα