Μία ομάδα επαγγελματιών του διατροφικού τομέα, με πυρήνα της τους μάγειρες και πρόεδρο της τον σεφ Νίκο Φωτιάδη, αναλαμβάνει τη στήριξη των τοπικών ελληνικών προϊόντων. Το όνομα της Brigade, που σημαίνει ταξιαρχία και στη γλώσσα της εστίασης περιγράφει την ομάδα της κουζίνας.

Ειδικότερα, η Brigade αποτελείται από σεφ και μάγειρες, επαγγελματίες που ασχολούνται με το μάρκετινγκ τροφίμων, μοριακούς βιολόγους, ζωοτέχνες και δημοσιογράφους. Η κίνηση τους βασίζεται σε κοινές αντιλήψεις στα ζητήματα βιωσιμότητας, αειφόρου ανάπτυξης, χρήσης των τοπικών προϊόντων και της τεχνολογίας που προάγει και διασφαλίζει την ανωτερότητα τους, στηρίζοντας παραγωγικές μονάδες που χρησιμοποιούν οικολογικές μεθόδους για την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Τι επιδιώκουν; μέλη της Brigade αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να στηρίξουν τα τοπικά προϊόντα και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο γαστρονομικό μέλλον για όλους. Με άλλα λόγια, να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους επαγγελματίες του κλάδου σχετικά με τη σημασία των τοπικών προϊόντων και της ορθής παραγωγής τους, βάσει και των αποφάσεων στήριξης αυτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης,στόχος είναι να επιτύχουν άμεση σύνδεση με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα παραγωγής και να αναδείξουν το σημαντικό ρόλο των επαγγελματιών της μαζικής εστίασης, καθώς και να αναδειχθούν και να καταξιωθούν στην γαστρονομική αγορά τα αξιόλογα, καινοτόμα και με περιβαλλοντολογική συνείδηση προϊόντων των παραγωγών.

Ακολουθώντας τις βασικές επιδιώξεις τους λοιπόν, αναπτύσσοντας πρακτικές εξωστρέφειας και δίνοντας επίσης βάρος στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας στη διατροφή, τα μέλη Brigade έχουν βάλει στόχο να στηρίξουν τα τοπικά προϊόντα, να συμμετάσχουν σε διεπαγγελματικές οργανώσεις ως μέλη ισότιμα ώστε να ενημερώνονται άμεσα για τις εξελίξεις στον κλάδο, να στηρίζουν τις θετικές ενέργειες και να συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων καταθέτοντας και τη δική τους γνώση, να συμμετέχουν σε προγράμματα προώθησης των τοπικών προϊόντων και να συμπορεύονται με φορείς και οργανώσεις που συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας μας μέσω της τροφής, στη διάσωση και ανάπτυξη της πανίδας και χλωρίδας του κάθε τόπου και στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που βοηθούν την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων και παρέχουν πληροφορίες που καθιστούν τα τρόφιμα ασφαλέστερα και εύκολα αναγνωρίσιμα.

Τα μέλη της Brigade:
1. Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος (Executive chef)
2. Αναγνώστης Αργυρίου (Δόκτωρ Μοριακός βιολόγος ΕΚΕΤΑ)
3. Βίκυ Κρυσταλίδου (Γεωπόνος Ζωοτέχνης)
4. Βίκυ Κωστοπούλου (Food marketing)
5. Γιάννης Μπαξεβάνης (Executive chef)
6. Γιάννης Παρίκος (Executive chef)
7. Γιάννης Στανίτσας (Executive chef – εταιρεία consulting)
8. Δημήτρης Δημητριάδης (Executive chef)
9. Δημήτρης Παμπόρης (Executive chef)
10. Δημοπούλου Χριστίνα (Διαιτολόγος)
11. Κωνσταντίνα Φάκλαρη (Executive chef)
12. Λευτέρης Λαζάρου (Executive chef – Εστιάτορας)
13. Μάνος Μακρυγιαννάκης (Executive chef- εστιάτορας στις Βρυξέλλες)
14. Μάρω Διακάτου (Executive chef)
15. Νικόλαος Φωτιάδης (Executive chef)
16. Νίκος Πελεγρίνης (Executive chef)
17. Παναγιώτης Γιακαλής (Executive chef)
18. Παναγιώτης Πουλόπουλος (Executive chef)
19. Πατήρ Επιφάνιος (Executive chef – οινολόγος Άγιο Όρος)
20. Σίμος Τριανταφύλλου (Executive chef)
21. Φίλιππος Δημόπουλος (Executive chef)
22. Χάρης Τζανής (Δημοσιογράφος γεύσης – προώθηση τοπικών προϊόντων)
23. Χρήστος Αθανασιάδης (Executive chef – εστιάτορας)

Φωτογραφία ανοίγματος: Γιάννης Αθυμαρίτης