Η πολυαγαπημένη Mama Mia καθημερινά θα μαγειρεύει «φαγάκι με συναίσθημα», όπως η ίδια συνηθίζει να λέει. Την Δευτέρα μαμαδίδτικη και αστική κουζίνα, την Τρίτη χαμηλών λιπαρών, υγιεινές συνταγές σε συνεργασία με διατροφολόγους ,την Τετάρτη Κρητικές συνταγές, την Πέμπτη διεθνή κουζίνα και συνταγές απ’ολη την Ελλάδα και την Παρασκευή κλείνει με γλυκό!

Πρόσφατα η εκπομπή Mama Mia βραβεύτηκε στα “Regional Media Awards 2017”. Δύο βραβεία το ένα για την τοποθέτηση προϊόντος και το άλλο ως καλύτερης on line Κοινωνίας στα social media.

Eva Parakentaki Regional media awards

Η Εύα Παρακεντάκη όμως έχει και άλλα σχέδια,η συνεργασία της με τον δημιουργό της εκπομπής «Από την Πόλη έρχομαι» και πολλών άλλων επιτυχιών σε μεγάλα Αθηναϊκά κανάλια, μετράει τώρα ένα χρόνο. Ο κος Μιχάλης Δεναξάς ,έχει δει στην Εύα την Κρήτη. Η Κρήτη ήταν πολλά χρόνια στα πλάνα του κου Δεναξά και αυτό που του έλειπε ήταν το πρόσωπο της Κρήτης. Μαζί έχουν αρχίσει ήδη γυρίσματα για ένα μεγάλο κανάλι του εξωτερικού, στα σκαριά είναι ένα βιβλίο με την Κρήτη σε πρώτο ρόλο.

Σας έχουμε και 2 συνταγές από την ενότητα #ΚρήτηΜου της εκπομπής Mama Mia:

IMG_9013

Κατσικάκι με φασολάκια
Υλικά
1 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες και ξεκοκαλισμένο (μπούτι)
½ κιλό φασολάκια πλατιά
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κιλό ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι νερό ή ζωμό ζεστό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας το κατσικάκι.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο χωρίς να κάψει και ρίχνουμε το κατσικάκι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει και στη συνέχεια το σκόρδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 2 περίπου λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό ή ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 50 λεπτά περίπου.

Μετά από τα 50 λεπτά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ. Σκεπάζουμε ξανά τη κατσαρόλα και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για άλλα 30 λεπτά περίπου, συμπληρώνοντας λίγο ακόμα ζεστό νερό αν χρειάζεται.

Όταν μαλακώσει το κρέας και 15 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα φασολάκια και τον μαϊντανό. Όταν κλείσουμε τη φωτιά σκεπάζουμε με μία πετσέτα το φαγητό και το αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τυρί.

IMG_9004

Κουλουράκια με ελιές
Υλικά
½ ποτήρι ελαιόλαδο
½ ποτήρι βούτυρο λιωμένο
½ ποτήρι νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι ελιές μαύρες, σε ροδέλες
½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα πάνω-κάτω και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ρίχνουμε σε μπολ το νερό, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή και αφράτη. Τέλος βάζουμε τις ελιές και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.

Για τα κουλουράκια, πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας, πιάνουμε λίγη ζύμη κάθε φορά, την ανοίγουμε σε λεπτό κορδόνι και τυλίγουμε σε σχήμα κουλουριού. Τοποθετούμε τα κουλουράκια στο ταψί, σχετικά αραιά μεταξύ τους. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.