Το εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa στη Ρόδο, συνεχίζοντας την πολυετή του πορεία στον χώρο της υψηλής γαστρονομίας, διοργανώνει από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου 2025 το 7ο Local Gourmet Festival, με φετινό τίτλο «Γεύσου το νησί».

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, τέσσερις διακεκριμένοι σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμπράττουν με τη γαστρονομική ομάδα του Noble, προσφέροντας στο κοινό μοναδικά δείπνα υψηλής γαστρονομίας μέσα από ξεχωριστά «4 Hands» μενού γευσιγνωσίας. Κάθε μενού αποτελείται από δημιουργίες τόσο των προσκεκλημένων σεφ όσο και της ομάδας του Noble, υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Τρουμούχη (Executive Chef του Elysium Resort & Spa) και του Σπύρου Κουγιού (Head Chef του Noble).

Η φετινή διοργάνωση επικεντρώνεται στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Ρόδου, τα οποία κάθε σεφ θα ενσωματώσει στις δημιουργίες του, αξιοποιώντας τη δική του μοναδική ματιά και τεχνική. Σε κάθε μενού θα ξεχωρίζει τουλάχιστον ένα αυθεντικό ροδίτικο προϊόν, το οποίο οι σεφ θα αναδείξουν με δημιουργικότητα, σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονη γαστρονομική προσέγγιση.

Το φεστιβάλ ξεκινά τη Δευτέρα 28 Ιουλίου με καλεσμένο τον Έκτορα Μποτρίνι. Ο καταξιωμένος σεφ, γνωστός από πλήθος γαστρονομικών εγχειρημάτων, είναι ο chefpatron των εστιατορίων Botrini’s (Αστέρι Michelin) και Etrusco στην Κέρκυρα – αναγνωρισμένου επί σειρά ετών ως το κορυφαίο εστιατόριο στην Ελλάδα. Με βραβεύσεις όπως οι Χρυσοί Σκούφοι και διακρίσεις από τον οδηγό FnL Guide, ο Έκτορας Μποτρίνι αποτελεί έναν από τους πλέον εμβληματικούς εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Την Τρίτη 29 Ιουλίου, προσκεκλημένος είναι ο σεφ του ξενοδοχείου Elounda Beach, Albert Hazma και του εστιατορίου «Dionysos». Ο ταλαντούχος Albert Hazma παρουσιάζει για περισσότερα από δέκα χρόνια βραβευμένες γαστρονομικές προτάσεις με βάση τις αυθεντικές πρώτες ύλες της Κρήτης, συνδυάζοντας την παράδοση με τη δημιουργική μαγειρική. Είναι βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και αναγνωρίζεται για την αισθητική και την πρωτοτυπία των πιάτων του.

Την Τετάρτη 30 Ιουλίου, προσκεκλημένος είναι ο Ισπανός σεφ Juanlu Fernández -ιδιοκτήτης του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin εστιατορίου «LÚ Cocina y Alma» στο Κάντιθ. Ξεκίνησε την πορεία του στο πλευρό του θρυλικού Martin Berasategui και σύντομα ανέλαβε ηγετικούς ρόλους σε εστιατόρια με τρία αστέρια Michelin. Με όραμα τη σύνδεση της ανδαλουσιανής παράδοσης με τη σύγχρονη γαλλική κουζίνα, ο Juanlu αποτελεί μία από τις σημαντικότερες φιγούρες της ευρωπαϊκής γαστρονομίας.

Το Φεστιβάλ κλείνει την Πέμπτη 31 Ιουλίου με προσκεκλημένο σεφ τον Άγγελο Μπακόπουλο του ξενοδοχείου Bill & Coo και του εστιατορίου «Yēvo». Ο Άγγελος Μπακόπουλος έχει διακριθεί σε σημαντικούς γαστρονομικούς θεσμούς, αποσπώντας Χρυσούς Σκούφους και αστέρια FnL. Με θητείες σε κορυφαία εστιατόρια της Σαντορίνης, της Ζακύνθου και πλέον της Μυκόνου, εστιάζει στην ανάδειξη της ελληνικής πρώτης ύλης μέσα από τεχνικές υψηλής μαγειρικής.

Το Local Gourmet Festival αποτελεί σημείο αναφοράς στη γαστρονομική σκηνή του Αιγαίου, προβάλλοντας την ροδίτικη μαγειρική παράδοση μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους σεφ από την Ελλάδα και το εξωτερικό.