Η ομάδα του έγκριτου περιοδικού Forbes ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη φετινή λίστα «30 κάτω των 30» που αναδεικνύει τους νέους κάτω των 30 που πρωτοπορούν σε διάφορους τομείς, μεταξύ άλλων, το φαγητό και το ποτό. Παραθέτουμε τα ανερχόμενα ονόματα του χώρου των οποίων η προσφορά αναμένεται να συζητηθεί προσεχώς.
Klemens Schraml: Chef και ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου RAU Nature Based Cuisine, στις Αυστραλιανές Άλπεις.
Baia Wines: Οι ιδιοκτήτες του οινοποιείου, τέταρτη γενιά γεωργιανής οικογένειας οινοπαραγωγών που παράγουν βιοδυναμικά κρασιά. Σημειώνεται ότι η Γεωργία φημίζεται για την οινοποιητική της παράδοση που ξεπερνά τα 8.000 χρόνια.
Merlin Labron-Johnson: Είναι ο γαστρονομικός υπεύθυνος του The Conduit, ένα Member’s Club αφιερωμένο στην κοινωνική αλλαγή. Ήταν ο νεότερος Βρετανός που πήρε αστέρι Michelin στο εστιατόριο Portland, το οποίο άνοιξε στο Λονδίνο το 2015. Στον ελεύθερο χρόνο του μαγειρεύει στο Refettorio Felix, το κέντρο αστέγων που λειτουργεί στο Λονδίνο από το 2017 από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Food For Soul του σεφ Massimo Bottura.
Alex Lai: Ο ιδρυτής της εταιρείας Simplee Aloe έλαβε μια θέση στη λίστα λόγω της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς προϊόντων αλόης που παράγει (χυμοί, νερό, συμπληρώματα). Η εταιρεία βοηθά επίσης στην παροχή καθαρού νερού στη Αφρική μέσω φιλανθρωπιών και συνεργασιών.
Popchef: Οι Briac Lescure και Francois Raynaud de Fitte, συνιδρυτές της νεοφυούς εταιρείας διανομής φαγητού Popchef, διανέμοντας υγιή γεύματα σε εργαζόμενους σε γραφεία της πόλης από το 2018, κατάφεραν να συγκεντρώσουν 4.5 εκατ. δολάρια ενώ έχουν διανέμει περισσότερα από 800.000 γεύματα στο Παρίσι.
Giovanni Rastrelli: Είναι διευθυντής του EDIT (Eat, Drink, Innovate Together) στο Τορίνο, έναν πολυχώρο που περιέχει cafe, αρτοποιείο, ζυθοποιείο, cocktail bar, εστιατόριο και κουζίνες που ενοικιάζονται. Το μενού στο ζυθοποιείο δημιουργήθηκε από τον διάσημο pizzaiolo Renato Bosco και τον Pietro Leemann (το μοναδικό σεφ στην Ιταλία που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin για τη χορτοφαγική κουζίνα του στο εστιατόριο Joia στο Μιλάνο. Το εστιατόριο έχουν αναλάβει οι αδερφοί Costardi, του επίσης βραβευμένου από τη Michelin, εστιατορίου Ristorante Cinzia στην πόλη Βερτσέλι.
Φωτογραφίες: Αρχείο Forbes
Δείτε επίσης
Λίστα Forbes: Οι 30 νέοι που αλλάζουν τον τρόπο που τρώμε