Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέρθηκε στην εστίαση και στο γεγονός πως υπάρχει ειδική πρόβλεψη για το πώς θα ανοίξει. Ωστόσο, επισήμανε πως βρισκόμαστε ακόμη μακριά από την επαναλειτουργία της.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Η εστίαση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομίας, είναι περίπου το 40% των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει. Με μεγάλη προσοχή παρακολουθεί η κυβέρνηση την εξέλιξη και τον απολογισμό. Σαφώς θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη γι’ αυτό. Στο τέλος θα μετρηθεί η απώλεια από κάθε κλάδο και θα δοθεί η ανάλογη στήριξη».

Στην ερώτηση για το εάν υπάρχει πλάνο για το πώς θα ανοίξει η εστίαση απάντησε: «Προφανώς. Να σας θυμίσω ότι, η εστίαση ξεκίνησε με έναν τρόπο καταρχάς σε εξωτερικούς χώρους κλπ με τους συνυπαιθρίους τον Μάιο. Όταν θα έρθει η ώρα να συζητήσουμε αυτό το σενάριο, έχουμε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να ξεκινήσει η εστίαση.

Αλλά δεν είμαστε κοντά σε αυτήν την απόφαση. Αυτή η απόφαση δεν είναι κοντά να ληφθεί. Επομένως θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα απ’ όλα το πράσινο φως από τους επιστήμονες το ποτέ μπορούμε να ξεκινήσουμε να συζητάμε για τον χώρο της εστίασης».

Σε ερώτηση για τον αν υπάρχει το ενδεχόμενο να ανοίξει η εστίαση μετά το Πάσχα τόνισε ότι: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω αυτήν την στιγμή. Σας είπα ότι είναι καθαρά θέμα επιδημιολογικών στοιχείων».

Τέλος, πρόσθεσε: «Θα έλεγα να μην δίνουμε ημερομηνίες, καλό είναι να προχωρήσουμε. Να ξεκινήσει καταρχάς το λιανικό εμπόριο όπως είπαμε και στη συνέχεια να συζητήσουμε το πότε μπορούμε να ανοίξουμε και με ποιον τρόπο την εστίαση. Πάντως υπάρχουν τα σενάρια για τον τρόπο επαναλειτουργίας της. Όπως το κάναμε και τον Μάιο».

Δείτε επίσης:
Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα επιδοτήσεων αγοράς θερμαντικών σωμάτων

Πελάτης άφησε φιλοδώρημα 5.600 δολάρια σε εστιατόριο

Save One Seat: Μια πλατφόρμα στήριξης των χώρων εστίασης