Υποθαλάσσια εστιατόρια υπάρχουν ανά τον κόσμο και σίγουρα ένα δείπνο σε αυτά είναι πραγματική εμπειρία. Στη λίστα προστίθεται μία ακόμη άφιξη, η πρώτη σε ευρωπαϊκό έδαφος και πιο συγκεκριμένα στη Νορβηγία.

Το «Under», όπως θα λέγεται, πρόκειται να στεγαστεί στη νότια ακτή της Νορβηγίας και από τις πρώτες μακέτες που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Αναμενόμενο δεδομένου ότι το σχεδιασμό έχει αναλάβει η εταιρεία Snøhetta που συνεργάστηκε με τον γνωστό σεφ Thomas Keller για να φέρει σε πέρας το όνειρο της δημιουργίας της τέλειας κουζίνας η οποία κόστισε 10 εκατομμύρια δολάρια.

original_underwater-restaurant-norway-2

original_underwater-restaurant-norway-1

Στο χώρο, που θα βρίσκεται 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, προφανώς τις εντυπώσεις θα κερδίσει η διαστάσεως 11 μέτρων πανοραμική βιτρίνα που θα έχει θέα το βυθό ενώ λίγο πριν την κεντρική είσοδο θα στηθεί ένα μπαρ όπου θα προσφέρεται σαμπάνια στους επισκέπτες λίγο πριν «βυθιστούν». Επίσης, οι υπεύθυνοι, προκειμένου να διαβεβαιώσουν ότι δεν θα νιώσουν οι θαμώνες το αίσθημα της κλειστοφοβίας, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο φωτισμό και τη χρήση φυσικών αντικειμένων. Αν εύλογα όμως αναρωτιέστε για το αν υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσει νερό σε ένα τέτοιο εστιατόριο, οι υπεύθυνοι κατασκευής έχουν προνοήσει επισημαίνοντας ότι οι τοίχοι θα έχουν το σωστό πάχος και θα χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα υλικά προκειμένου η παραμονή στο χώρο να είναι ασφαλής. Ο χώρος θα είναι αφενός μέρος ενός νέου εστιατορικού project, αφετέρου όμως θα λειτουργεί και ως κέντρο ερευνών σχετικών με την υποθαλάσσια ζωή.

original_underwater-restaurant-norway-4

original_underwater-restaurant-norway-3

Η κατασκευή, που θα μοιάζει με ύφαλο, αναμένεται να ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2018 και να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019.