Νομίζετε ότι το να έχει κάποιος την επίβλεψη μίας κουζίνας από την οποία περιμένουν να μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι εκατοντάδες άνθρωποι, σε καθημερινή βάση, είναι εύκολο πράγμα; Όχι, λοιπόν, το να είναι κάποιος σεφ είναι πιεστικό επαγγέλματα και σύμφωνα με έρευνα, το πιο αγχωτικό όλων!

CHEF

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει νέα έρευνα της Ολλανδικής στατιστικής υπηρεσίας, οι σεφ βιώνουν τη μεγαλύτερη πίεση στο χώρο εργασίας τους. Κι αν το σκεφτείτε, τα να πρέπει συνέχεια να δημιουργεί ένας σεφ νέα πιάτα, αλλά και να διατηρεί την ταυτότητα του μενού, να εκπλήσσει τους πελάτες (μόνο ευχάριστα), να μπορεί να ικανοποιεί τις απαιτήσεις πολλών και διαφορετικών ατόμων μέσα στην ίδια μέρα, να διαχειρίζεται σωστά την ομάδα της κουζίνας, να εργάζεται ακόμη και τις μέρες που οι περισσότεροι χαλαρώνουν (γιορτές και αργίες δηλαδή) και να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όλα και, φυσικά, την ευθύνη για κάθε μικρό ή μεγάλο λάθος, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα.

CHEF1

Μάλιστα, οι γιατροί -που ίσως περιμένατε ότι βιώνουν το μεγαλύτερο στρες έχοντας να κάνουν με ανθρώπινες ζωές- έπονται στη λίστα με τα πιο αγχωτικά επαγγέλματα, μαζί με τους δικηγόρους, τους μάνατζερ και τους δασκάλους δημοτικών σχολείων.

Από την άλλη, το λιγότερο στρες φαίνεται ότι το έχουν όσοι εργάζονται στη φροντίδα ατόμων και ακολουθούν οι ταμίες, οι κηπουροί, οι οδηγοί ταξί και οι εργαζόμενοι στην ασφάλεια (σεκιούριτι)!

Δείτε επίσης:
10 πράγματα που δεν σου λένε οι σεφ

10 σεφ που έκαναν γαστρονομική επανάσταση