Σημαντική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το ούζο, το τσίπουρο/τσικουδιά.

Εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς καταχώριση στο διεθνές μητρώο της Πράξης της Γενεύης του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας, (WIPO), οι Γεωγραφικές Ενδείξεις (Γ.Ε.) για το «Ούζο» και το «Τσίπουρο/Τσικουδιά». Μια σημαντική απόφαση για τα συγκεκριμένα εγχώρια προϊόντα, η οποία έγινε πράξη έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες του ΣΕΑΟΠ, της ΕΝΑΠΑΠΕ και των Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Πλέον το ούζο, το τσίπουρο και η τσικουδιά, αποκτούν  σημαντικό διαπραγματευτικό πλεονέκτημα σε συνομιλίες της ΕΕ με τρίτα κράτη για διμερείς αναγνωρίσεις Γεωγραφικών Ενδείξεων και δεν θα μπορούν να εξαιρεθούν με ευκολία από συνομιλίες και συμφωνίες».

 

Δείτε επίσης:

Νέα πρόταση στην Unesco για αναγνώριση της μακεδονικής κουζίνας

Σημαντική προσπάθεια να πιστοποιηθεί το κρητικό αβοκάντο ως ΠΓΕ

Η ελληνικότητα της φέτας διασφαλίζεται πλέον και στην Κίνα