Η Κωτσόβολος έδωσε για ακόμα μία χρονιά το παρών στην έκθεση HORECA, που πραγματοποιήθηκε από τις 07 έως τις 10 Φεβρουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η εταιρεία παρουσίασε τις ολοκληρωμένες λύσεις ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τη δημιουργία του «Ξενοδοχείου του Μέλλοντος», παρουσιάζοντας τους χώρους του, από το δωμάτιο, την πισίνα, το μηχανοστάσιο, αλλά και τους χώρους εστίασης.

Ειδικότερα, στo «Ξενοδοχείο του Μέλλοντος» της Κωτσόβολος τη μεγάλη διαφορά αυτή τη χρονιά κάνει ο χώρος της πισίνας με το αυτοματοποιημένο σύστημα ασφαλείας. Με το σύστημα αυτό, μπορεί ο υπεύθυνος να ενημερωθεί για την υποψία ατυχήματος βάσει ενός ισχυρού αλγόριθμου, αλλά και την κίνηση στο χώρο σε ώρες που δεν υπάρχει επιτήρηση. Την ίδια λογική ακολουθεί και το Information Technology τμήμα. Επιπλέον, με τη χρήση της κάμερας με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης παρέχονται στατιστικά με τη δραστηριότητα στο χώρο επιχείρησης, όπως ο αριθμός των επισκεπτών. Επίσης, προσφέρεται ασφαλές Wi-Fi με πλήρη παραμετροποίηση και διαχείριση του δικτύου που προσφέρει απρόσκοπτη και αξιόπιστη σύνδεση, αλλά και χρήσιμα στατιστικά στοιχεία δραστηριότητας των πελατών.

Όσον αφορά τον υπόλοιπο χώρο ενός ξενοδοχείου, στο café bar του μέλλοντος, που προτείνει η Κωτσόβολος, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τους καφέδες τους, το πρωινό τους, τα snack και τα γεύματα από προηγμένες επαγγελματικές συσκευές προετοιμασίας, που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Ακόμη, στο δωμάτιο του μέλλοντος, ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ρυθμίσει μέσω του κινητού του τηλεφώνου τη θερμοκρασία, τη μουσική ακόμα και το φωτισμό με βάση τις προτιμήσεις του, ενώ το μπάνιο μετατρέπεται σε έναν χώρο χαλάρωσης και ευεξίας με πληθώρα υπηρεσιών και «έξυπνων» προϊόντων καθημερινής υγιεινής. Οι χώροι εμπλουτίζονται με τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρουν προσωποποιημένες λειτουργίες στον κάθε επισκέπτη.

Παράλληλα, η Κωτσόβολος δημιουργεί το «επόμενο» laundry room και εξασφαλίζει διαδικασίες πλύσης εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών με προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για να διατηρούν την ποιότητα του ξενοδοχειακού ιματισμού σε υψηλά επίπεδα. Την ίδια στιγμή, εμπλουτίζει το σύστημα καθαριότητας με σκούπες στικ, Karcher & σκούπες Robot, που λειτουργούν αυτόματα, με υψηλή αποτελεσματικότητά και χωρίς θόρυβο. Το μηχανοστάσιο με την απομακρυσμένη λειτουργία δίνει στον ιδιοκτήτη τη δυνατότητα να ρυθμίσει τη θερμοκρασία των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και να ελέγξει σε real time πιθανές βλάβες του ξενοδοχείου. Η χρήση οθονών ψηφιακής σήμανσης digital signage για προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων, είναι ένας τρόπος προώθησης για διαδραστική παρουσίαση προϊόντων, υπηρεσιών και πληροφοριών.

Τέλος, η πρόταση της Κωτσόβολος είναι ένας διαδραστικος high tech πάγκος, πάνω στον οποίο μπορεί να τοποθετηθεί οποιοδήποτε προϊόν, όπως αρώματα, τοπικά προϊόντα, κοσμήματα, δηλαδή, όταν ο επισκέπτης σηκώσει ένα προϊόν ή το τοποθετήσει σε συγκεκριμένο σημείο, τότε το περιεχόμενο της οθόνης αλλάζει για να εμφανίσει πληροφορίες για το προϊόν.