Ο γαστρονομικός Οδηγός Michelin ανέπτυξε ένα διεθνές Βαρόμετρο για να διευκολύνει την ανάλυση των επιπτώσεων από την κρίση του Covid-19 στα εστιατόρια με αστέρια Michelin που περιλαμβάνονται στις επιλογές του.

Με το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19 ο διευθυντής των διεθνών εκδόσεων του Οδηγού, Γκένταλ Πούλενεκ, πραγματοποίησε ανακοινώσεις στι οποίες διαβεβαίωνε τους εστιάτορες ότι ο όμιλος θα τους στηρίξει με κάθε δυνατό μέσο. Επόμενη κίνηση είναι τη δημιουργία ενός εργαλείου όπως το «Βαρόμετρο» που κάθε εβδομάδα θα καταγράφει τον αριθμό των εστιατορίων με αστέρια Michelin που επαναλειτουργούν, και στους 32 προορισμούς που καλύπτει ο Οδηγός. Βασική προϋπόθεση για να συμπεριληφθούν τα εστιατόρια στο Βαρόμετρο είναι να λειτουργούν τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Το εργαλείο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στην εστίαση και γενικότερα στον τομέα του τουρισμού μια παγκόσμια επισκόπηση, σε πραγματικό χρόνο, του ρυθμού με τον οποίο εξελίσσεται η επανέναρξη των εστιατορίων με αστέρια Michelin σε όλο τον κόσμο.
Με την ισχυρή διεθνή παρουσία του, ο Οδηγός Michelin βασίζεται στους εξειδικευμένους ανθρώπους του που θα προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να ενημερώνεται το Βαρόμετρο. Οι επιθεωρητές του Οδηγού θα αξιοποιούν τις γνώσεις τους για τις κατά τόπους γαστρονομικές σκηνές για τη συλλογή πληροφοριών. Ανάλογα με την υγειονομική κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα, τα δεδομένα για τα εστιατόρια θα συλλέγονται δια ζώσης, τηλεφωνικά ή μέσω ψηφιακής έρευνας. «Δημιουργώντας το Βαρόμετρο, θέλουμε να καταγράψουμε τον παλμό της παγκόσμιας γαστρονομίας, με σκοπό να ενημερώσουμε το κοινό για το οικοσύστημά μας. Μόλις το 21% από τα 3.000 εστιατόρια με Αστέρια Michelin σε όλο τον κόσμο λειτουργεί προς το παρόν. Ελπίζουμε ότι αυτά τα στοιχεία θα αναδείξουν έναν τομέα που ανθίζει οικονομικά πολύ πιο πέρα από τις πόρτες των εστιατορίων», σχολίασε ο κος Πούλενεκ.

Με σκοπό να υποστηρίξει ενεργά τον κόσμο της γαστρονομίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Οδηγός θα δημοσιεύει αυτά τα αποτελέσματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.guide.michelin.com.

Φωτογραφία: Maria Orlova, Unsplash.com

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός: Οι δηλώσεις του διευθυντή του Οδηγού Michelin στα εστιατόρια

Το νέο βραβείο του Michelin τιμά τη βιώσιμη γαστρονομία

Michelin Γαλλίας 2019: Οι μεγάλες ανατροπές και το τρίτο αστέρι του Mauro Colagreco