Το Delta Restaurant, το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο με δύο αστέρια MICHELIN και ένα MICHELIN Green Star for Sustainable Gastronomy, επιβεβαιώνει για το 2024 τη θέση του ανάμεσα στις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες παγκοσμίως.
Μετρώντας ήδη τρία χρόνια λειτουργίας, το Delta Restaurant συνεχίζει να ξεχωρίζει για την απόλυτη γαστρονομική του πρόταση, συνδυάζοντας καινοτομία, υψηλή τεχνική και μια βαθιά και ουσιαστική σύνδεση με την ελληνική φύση και παράδοση.
Η διάκριση του Green Star MICHELIN τονίζει τη δέσμευση του εστιατορίου στη βιώσιμη γαστρονομία. Με έμφαση στις τοπικές και εποχικές πρώτες ύλες, τη μείωση σπατάλης στο ελάχιστο δυνατό και την υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον και τις επόμενες γενιές πρακτικών, το Delta σήμερα αποτελεί πρότυπο για τη βιώσιμη γαστρονομία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
Ο Executive Chef Γιώργος Παπαζαχαρίας σημειώνει: «Είμαστε βαθιά συγκινημένοι και υπερήφανοι που λαμβάνουμε αυτή την αναγνώριση για τρίτη συνεχή χρονιά. Είναι μια επιβεβαίωση των αξιών και της σκληρής δουλειάς όλης της ομάδας μας. Στόχος μας παραμένει να εμπνέουμε τους επισκέπτες μας μέσα από κάθε στάδιο και εμπειρία που προσφέρουμε, πάντα με σεβασμό προς τη Φύση και τον Άνθρωπο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μου για την αφοσίωση και την προσήλωση στον κοινό μας στόχο. Ένα ακόμη ευχαριστώ σε όσους έχουν επιλέξει ως τώρα να ζήσουν την εμπειρία του Delta Restaurant, συχνά ταξιδεύοντας από κάθε γωνιά του κόσμου, και μια υπόσχεση σε όσους θα έχουμε κοντά μας στο μέλλον: θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε μοναδικές στιγμές και γεύσεις που συνδέουν το παρόν και το μέλλον».
Το Delta Restaurant άνοιξε τον Ιούλιο του 2021 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σήμερα, συνεχίζει να προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα υψηλής γαστρονομίας, ενισχύοντας τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.
Τι αναφέρει ο Michelin Guide
Αυτό το εστιατόριο αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη χάρη στον σχεδιασμό των χώρων εστίασης καθώς και άλλων λεπτομερειών, όπως το αποκλειστικά σχεδιασμένο μπρούτζινο μπαρ, τα ονειρικά δέντρα που κρέμονται από την οροφή και η εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα. Εδώ, οι σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας και Θάνος Φέσκος, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης, παρουσιάζουν τη δημιουργική κουζίνα τους, η οποία θέτει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο των πάντων, εξ ου και η συνεχής εστίαση στην προέλευση των υλικών (από το δικό τους λαχανόκηπο, από τοπικές πηγές, υπεύθυνη αλιεία κλπ). Η εντυπωσιακή κουζίνα εδώ επικεντρώνεται σε ένα ενιαίο μενού γευσιγνωσίας 12 πιάτων που ονομάζεται Omnivore, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε μαζί με μια εκτεταμένη επιλογή ελληνικών και διεθνών κρασιών καθώς και μια επιλογή από σαμπάνιες.
info
ΚΠΙΣΝ, 5ος όροφος κτιρίου ΕΛΣ, Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα, τηλ: 698 665 7553