Ο bartender Κωνσταντίνος Καζέλης από το bar Lost + Found Drinkery (World 50’s) της Κύπρου αναδείχθηκε νικητής του ελληνικού διαγωνισμού Art of Italicus Aperitivo Challenge 2019 με συμμετοχές από Ελλάδα και Κύπρο, κατακτώντας τον τίτλο “Italicus Bar Artist of Greece 2019”.

Ο Κωνσταντίνος με το aperitivo cocktail του Cosimo, εντυπωσίασε τους κριτές και πήρε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό τον Νοέμβριο, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη ανάμεσα σε 13 χώρες και θα αναδείξει τον “World Bar Artist of the Year 2019”.
Ο διαγωνισμός του πολυβραβευμένου spirit, Italicus Rosolio di Bergamotto, διοργανώθηκε στην Αθήνα από την εταιρεία Granikal, που είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος και διανομέας του για Ελλάδα και Κύπρο.

Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό ξεπέρασαν και φέτος κάθε προσδοκία, με τους Bartender από πολλά γνωστά bar της Ελλάδας και της Κύπρου, να εμπνέονται από την τέχνη και να δημιουργούν ευφάνταστα cocktails στυλ aperitivo, με βάση το Italicus. Η επιλογή των 10 φιναλίστ έγινε από επιτροπή της Italicus στο Λονδίνο. Ο τελικός της Ελλάδας στην Αθήνα, έγινε στο νέο bar – restaurant της Κάβας Νέκταρ στο κέντρο της Αθήνας. Κριτές του διαγωνισμού ήταν ο Global Ambassador του Italicus Luca Missaglia, ο co-founder της Three Cents Artisanal Beverages και γνωστός bartender Δημήτρης Νταφόπουλος και η ελληνίδα Brand Ambassador του Italicus Αγάπη Πετροπούλου.
Στην τελική τριάδα κατάφεραν ακόμη να διακριθούν η Δήμητρα Αντωνακοπούλου από το bar-restaurant Artisanal και ο Κωνσταντίνος Ζησόπουλος από το ξενοδοχείο Four Seasons της Αθήνας.

Αναλυτικά οι 10 finalist που διαγωνίστηκαν ήταν:
1. Χρήστος Πάνου, Ρέθυμνο, Livingroom lounge bar
2.Πέτρος Γκίζας, Αγιος Νικόλαος, Bajamar bar
3. Παντελής Τσιούλκας, Θεσσαλονίκη, Paraty & Loft bar
4.Aλέξανδρος Ψαράς, Θεσσαλονίκη, Pantheon bar
5. Δήμητρα Αντωνακοπούλου, Αθήνα, Artisanal bar
6. Κωνσταντίνος Καζέλης, Λευκωσία Κύπρος, Lost + Found drinker
7. Ιωάννης Μηλιώτης, Χίος, ΟΖ cocktail bar
8. Κωνσταντίνος Ζησόπουλος, Αθήνα, Taverna 37 by Four Seasons Astir Palace Hotel
9. Πέτρος Νερομηλιώτης, Αθήνα, Pere Ubu bar
10. Αγγελος Μπάφας, Θεσσαλονίκη, Μαμαλουκα bar