Μία πραγματικά μεγάλη σοκολάτα, βάρους 97 κιλών, έφτιαξαν οι Σλοβένοι, στο φεστιβάλ της πόλης Ραντοβλίτσα, στις αρχές Απριλίου.

Η τεράστια σοκολάτα έγινε με σκοπό να τιμήσουν την 97η επέτειο λειτουργίας της σοκολατοποιίας Gorenjka, μιας εταιρείας με μακρά παράδοση στη σοκολάτα, που μάλιστα κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς τόσο στη Σλοβενία, όσο και σε αγορές του εξωτερικού. Οι σοκολατοποιοί της λοιπόν, αποφάσισαν να παρασκευάσουν το συγκεκριμένο προϊόν με βασικά συστατικά τη σοκολάτα γάλακτος και τα φουντούκια, για να το δοκιμάσουν οι επισκέπτες του φεστιβάλ.

Η 8η διοργάνωση του ετήσιου φεστιβάλ σοκολάτας στη Ραντοβλίτσα έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες να δοκιμάσουν προϊόντα σοκολάτας από περίπου 40 σοκολατοποιΐες από τη Σλοβενία, την Κροατία και την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων και βραβευμένων προϊόντων. Επίσης, παρουσιάστηκαν νέες τεχνικές παρασκευής σοκολάτας και καινούριες ποικιλίες, όπως η ροζ σοκολάτα.

Σημειώνεται ότι το φεστιβάλ προσελκύει 50.000 επισκέπτες και οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Φέτος, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν επίσης περισσότερες εκδηλώσεις για παιδιά, ενώ στόχος των διοργανωτών ήταν να μειωθεί και το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του φεστιβάλ, με τη χρήση βιοδιασπώμενων ή και επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών από ζαχαροκάλαμο για τις ανάγκες των επισκεπτών.