Συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη ζητάει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, εν’ όψη της κατάθεσης προς ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο.

Σκοπός της συνάντησης είναι να πληροφορηθεί ο κλάδος ποιες από τις προτάσεις του έχουν γίνει δεκτές, καθώς θεωρεί ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου «απειλούν τη συνέχεια του θεσμού των λαϊκών αγορών». Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα προβούν σε επαναλαμβανόμενες 24ώρες πανελλαδικές απεργίες και κινητοποιήσεις από την Τετάρτη 7 Απριλίου.

Όπως αναφέρουν από την πλευρά της ομοσπονδίας «δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοιος θεσμός σε όλο τον κόσμο, 92 χρόνια τώρα, με τέτοιο εύρος προϊόντων και τέτοια αποδοχή και αγκάλιασμα των καταναλωτών. Δηλαδή, οι λαϊκές αγορές να ανήκουν στις περιφέρειες όλης της χώρας με την σύσταση νομικών προσώπων με όλες τις αρμοδιότητες λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών και συστήνονται διοικητικά συμβούλια με την εκπροσώπηση παραγωγών – επαγγελματιών – βιομηχανικών ειδών – καταναλωτών».

Δείτε επίσης:
Τα 10 αγροτικά προϊόντα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2020

Προσφυγή στο ΣτΕ για να ακυρωθεί η παράταση του lockdown στην εστίαση

Στη διαδικασία έγκρισης ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την εστίαση