Το ροζέ κρασί είναι το αγαπημένο των γυναικών ίσως γιατί η σύνθετη γυναικεία προσωπικότητα ταιριάζει με τις ιδιαίτερες αποχρώσεις και τα έντονα αρώματα, που βγάζει το συγκεκριμένο είδος κρασιού. Λόγω της ημέρας της Γυναίκας λοιπόν, στις 8 Μαρτίου, μαζευόμαστε στο σπίτι της καλύτερης μας φίλης και απολαμβάνουμε 3 εκλεκτά ροζέ κρασιά του Κτήματος Μιχαλάκη.

Ας δούμε με τι φαγητά θα ταιριάξουμε καλύτερα το κάθε κρασί.

Μανδηλάρι ροζέ
Λαμπερό ροζέ χρώμα. Αρώματα βύσσινου, σμέουρου και αγριοκέρασο. Μεταξένια υφή, με φρέσκο τον χαρακτήρα των φρούτων και εντυπωσιακή επίγευση. Συνδυάστε το με ασιατική κουζίνα, ριζότο και πάστα, ήπια σε γεύση κρεατικά και ορεκτικά.

Μ3 – Μ στον Κύβο Ροζέ
Ροζέ οίνος από τρεις υπέροχες ποικιλίες Μανδηλάρι, Merlot και Μοσχάτο με αρώματα λουλουδιών και μικρόραγων φρούτων. Ζωηρό με εκφραστική την αίσθηση των κόκκινων φρούτων και ευχάριστο στο στόμα. Συνδυάστε το με ασιατική κουζίνα, τάρτα λαχανικών, κις λορέν (quiche lorraine), πίτσα με προσούτο και τυριά.

Μ2 – Μ στο Τετράγωνο Ροζέ, Ημίγλυκος Οίνος
Πάντρεμα δύο ποικιλιών Μανδηλάρι και Μοσχάτο, αρωματικό με ανθικές και φρουτώδεις νότες. Κομψές γεύσεις γλυκών ώριμων φρούτων, δροσιστική οξύτητα και μεταξένια αίσθηση. Συνδυάστε το με μία γλυκιά τάρτα με φράουλες, σοκολάτα γάλακτος ή λευκή και φρούτα.

Λίγα λόγια για το Κτήμα Μιχαλάκη
Το Κτήμα Μιχαλάκη βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νότια από το Ηράκλειο. Στις πλαγιές μιας κοιλάδας, στα 550 μέτρα υψόμετρο, απλώνεται μια ενιαία ορεινή έκταση 450 στρεμμάτων, που ήταν αμπελοτόπι από το μεγάλο μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου του Επανωσήφη. Εκεί, που στην μια άκρη της κοιλάδας δεσπόζει ανέγγιχτο μέσα στο χρόνο από το 2500 π.Χ., το αρχαίο πατητήρι του Βαθύπετρου, στην άλλη της άκρη σήμερα η φύση φροντίζει να προσφέρει το μέγιστο στα αμπέλια, συνθέτοντας ένα μοναδικό terroir.

Από το 1962 μέχρι σήμερα, η επιμονή και η επιθυμία για τη βελτίωση της ποιότητας και την καλύτερη έκφραση και ανάδειξη των ποικιλιών του κρητικού αμπελώνα, σε συνδυασμό με την εμπειρία που αποκτήθηκε στο πέρασμα του χρόνου, δημιουργήθηκε μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια κρασιών, όχι μόνο για τους Κρητικούς, αλλά για όλη την Ελλάδα.

info
Michalakis Estate, Παρθένι, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. 2810 381303, www.michalakisestate.gr
Τα κρασιά του Κτήματος Μιχαλάκη θα τα βρείτε σε κάβες και σε όλα τα super market ΑΒ Βασιλόπουλος, SYN.KA, Χαλκιαδάκης και CRM Αριάδνη.