Τα λευκά κρασιά από Ροδίτη έχουν λεμονάτα αρώματα, ορυκτό χαρακτήρα, ελαφρύ σώμα και οξύτητα που αφήνει δυνατά το στίγμα της γι αυτό και είναι από τα πιο δημοφιλή στην Ελλάδα. Οι ορεινές πλαγιές της Αιγιαλείας θεωρούνται ο ιδανικός τόπος για την καλλιέργεια του Ροδίτη και οι ντόπιοι οινοποιοί προσφέρουν εδώ και δεκαετίες στην αγορά κρασιά που βελτιώνονται συνεχώς διατηρώντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της καλής σχέσης ποιότητας – τιμής.


Τετράμυθος 2020
Οίνος Λευκός Ξηρός, ΠΟΠ Πάτρα – Οινοποιείο Τετράμυθος
Στα ορεινά της Αιγιαλείας παράγεται αυτό το κρασί που διαθέτει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας του. Λεμονοπράσινο χρώμα, αρώματα μήλου και αχλαδιού με διακριτικότατες ορυκτές νότες. Ελαφρύ σώμα με μπόλικη φρεσκάδα και μέτρια οξύτητα είναι μέτρια. Ταιριάζει ωραία με τα περισσότερα πιάτα της μεσογειακής κουζίνας, ειδικά με ψητά ψάρια, λεμονάτα πουλερικά και λαδερά.
Τιμή: Περίπου €9,50 στο ράφι

Παράγκα Λευκός 2022
Οίνος Λευκός Ξηρός, ΠΓΕ Μακεδονία – κτήμα Κυρ Γιάννη
Στη λευκή Παράγκα ο Ροδίτης(80%) και η Μαλαγουζιά(20%) ισορροπούν πολύ καλά βγάζοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Δροσερό και φρέσκο κρασί με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, χαρακτηριστική οξύτητα και έξτρα φρουτώδη επίγευση. Συνδυάζεται ωραία με ριζότο θαλασσινών, ζυμαρικά με ελαφριές λευκές σάλτσες και μεζέδες κάθε είδους, ιδίως μαρινάτα ψάρια.
Τιμή: Περίπου €7,50 στο ράφι

Αφρός
Οίνος Λευκός Ξηρός – κτήμα Κεχρή
Μια καθαρόαιμη ρετσίνα με φυσικό αφρισμό ο οποίος αποθεώνει τα αρώματα και τη γεύση της. Αυτός ο Ροδίτης της νέας εποχής είναι ελαφρώς θολός καθώς εμφιαλώνεται αφιλτράριστος και γεμάτος φρουτένια φρεσκάδα. Ζωηρός και δροσερός στο στόμα, αγαπάει πολύ τις πίτες και τις σαλάτες με μπόλικα φρέσκα μυρωδικά και τα τηγανητά ψάρια.
Τιμή: Περίπου €8,70 στο ράφι

Φολόη 2021
Οίνος Λευκός Ξηρός, ΠΓΕ Πισάτις – κτήμα Μερκούρη
Ξεκάθαρα αρώματα Ροδίτη, πλούσια οξύτητα, φινετσάτη γεύση και μακρά επίγευση. Η προσθήκη Viognier του δίνει μια επιπλέον χάρη και έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα χαρμάνια της αγοράς στα οποία πρωταγωνιστεί ο Ροδίτης. Αγαπημένα του γευστικά ταιριάσματα τα αχνιστά μύδια και τα μαγειρευτά ψάρια με λευκές σάλτσες.
Τιμή: Περίπου €8,50 στο ράφι

Icon R
Οίνος Λευκός Ξηρός – Αχαιών Οινοποιητική
Βιολογικό κρασί φτιαγμένο αποκλειστικά από τον κλώνο Αλεπού που καλλιεργείται στις πλαγιές Αιγιαλείας σε υψόμετρο 850 μέτρων, ιδανική επιλογή για το καθημερινό τραπέζι. Λαμπερό λεμονί χρώμα με κομψά αρώματα πεπονιού και πορτοκαλιού και διακριτικές ορυκτές νότες. Σώμα μέτριο και στόμα δροσερό με αισθητή οξύτητα. Βραστά λαχανικά, χωριάτικη σαλάτα και πίτες με τυριά, του πάνε πολύ.
Τιμή: Περίπου €7,40 στο ράφι