Εν όψει εορτών τα αφρώδη κρασιά και οι σαμπάνιες έχουν την τιμητική τους. Γνωρίζετε όμως πώς να ανοίξετε σωστά ένα μπουκάλι σαμπάνια και πώς να φτιάξετε ένα πετυχημένο cocktail σαμπάνιας σαν επαγγελματίες;
Το άνοιγμα της σαμπάνιας θέλει τεχνική, όπως επίσης και ο τρόπος που θα φτιάξετε ένα φινετσάτο cocktail με βάση την αφρώδη «βασίλισσα των γιορτών». Τα παρακάτω video λοιπόν θα σάς κατατοπίσουν πλήρως.
*Για το κλασικό κοκτέιλ σαμπάνιας
Σαμπάνια της επιλογής σας
1 κύβο ζάχαρης
Angostura bitters
Φλούδα από λεμόνι για το γαρνίρισμα
Διαδικασία: Παίρνετε τον κύβο της ζάχαρης, τον εμποτίζεττε με 2-4 σταγόνες bitters και τον ρίχνετε στο ποτήρι της σαμπάνιας. Στη συνέχεια σερβίρετε τη σαμπάνια και ανακατεύετε πολύ απαλά για να λιώσει η ζάχαρη.
*Για το κοκτέιλ σαμπάνιας
Σαμπάνια της επιλογής σας
Angostura bitters
Grand Marnier
Brandy μήλου
φλούδα πορτοκαλιού για τη γαρνιτούρα
Διαδικασία: Ρίχνετε στο ποτήρι της σαμπάνιας 2-3 σταγόνες bitters. Ρίχνετε μισό σφηνάκι Grand Marnier, ένα σφηνάκι brandy και απογεμίζετε με τη σαμπάνια. Γαρνίρετε με τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρετε.
Δείτε το σχετικό video
https://www.youtube.com/watch?v=Bh6Bnnx8rYw
Δείτε στο παρακάτω video πώς θα ανοίξετε το μπουκάλι σαμπάνιας σαν επαγγελματίες