Ένα κοκτέιλ με γοητευτικό χρώμα και έντονη γεύση όπου κυριαρχεί το Gin Saffron, δηλαδή το τζιν που είναι εμπλουτισμένο με σαφράν. Αν σας αρέσει η ιδιαίτερη γεύση του σαφράν, θα το λατρέψετε.
Η συνταγή προέρχεται από το εστιατόριο Gunpowder στο Σόχο του Λονδίνου.
Υλικά για ένα κοκτέιλ
50 ml Saffron Gin
15 ml Cointreau
15 ml Martini Bianco
1 κεράσι μαρασκίνο
1 κουτ. γλυκού χυμό από το βαζάκι με τα κεράσια
Διαδικασία
Ρίχνουμε το Gin, το Cointreau και το Martini Bianco στο ποτήρι ανάμειξης και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον χυμό από τα κεράσια και ανακατεύουμε ξανά. Ρίχνουμε το κεράσι σε ένα ωραίο ποτήρι για κοκτέιλ, σερβίρουμε το ποτό μας και απολαμβάνουμε.
Το Saffron Gin το βρίσκουμε στις ενημερωμένες κάβες. Πρόκειται για ένα Gin εμπλουτισμένο με σαφράν που του δίνει το έντονο πορτοκαλί του άρωμα και την τόσο ιδιαίτερη γεύση του που ταιριάζει με τα αρώματα του κλασικού τζιν.
Δείτε επίσης:
Φινετσάτα κοκτέιλ για τις πρώτες μέρες της χρονιάς
Cocktail Mimosa με χυμό κράνμπερι: Ένα κοκτέιλ για brunch!