Οι βραδιές ζέσταναν και οι παρέες ζητούν δροσερά κοκτέιλ, που ανεβάζουν τη διάθεση και δίνουν μια αίσθηση διακοπών, ακόμη και αν αύριο πρέπει να πάτε γραφείο! Καλέστε φίλους λοιπόν και διασκεδάστε απολαμβάνοντας αυτή τη φοβερή και άκρως καλοκαιρινή μαργαρίτα – καρπούζι.

Παγωμένη μαργαρίτα καρπούζι

Υλικά
(για 8 κοκτέιλ)
1 μικρό καρπούζι, χωρίς κουκούτσια, σε κομμάτια
240ml τεκίλα
120ml Cointreau ή Grand Marnier
4 κουτ. σούπας σιρόπι ζάχαρης*
3 λάιμ -το χυμό από 2 και το 1 κομμένο σε φετούλες

Διαδικασία
Μία μέρα πριν σερβίρετε, ρίχνετε όλα τα υλικά για τη μαργαρίτα, εκτός από τις φέτες λάιμ, σε μπολ ειδικό για κατάψυξη και τα βάζετε να παγώνουν.

Για να σερβίρετε: Χτυπάτε όλα τα παγωμένα υλικά από το μπολ σε μίξερ πολυκόφτη, μέχρι να πάρουν την επιθυμητή υφή.

Μοιράζετε το μίγμα σε ποτήρια με ευρύ στόμιο διακοσμώντας με μια φετούλα λάιμ ή μια φετούλα καρπούζι.

Για το σιρόπι ζάχαρης
Σε σέικερ ή ποτήρι ρίχνετε 1 μέρος ζάχαρη της αρεσκείας σας και 1 μέρος νερό, ίσα κατά όγκο. Ανακατεύετε με κουτάλι ή αναδευτήρι μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αν θέλετε να διαλυθεί πιο γρήγορα, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό. Αποθηκεύετε το σιρόπι σε γυάλινο μπουκάλι στο ψυγείο. Σημείωση: Το σιρόπι ζάχαρης διατηρείται στο ψυγείο για 1 μήνα και εκτός ψυγείου για 3-4 μέρες περίπου.