Το κοκτέιλ Jack Rose δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Η προέλευσή του είναι αμφιλεγόμενη, καθώς ως τοποθεσία δημιουργίας του αναφέρεται είτε η Νέα Υόρκη είτε το Νιου Τζέρσεϋ. Το Jack Rose ανέκαθεν είχε θαυμαστές ακόμη και στην εποχή της Ποτοαπαγόρευσης (Η Ποτοαπαγόρευση στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μια περίοδος από το 1920 έως το 1933 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν κηρύχθηκε παράνομη με συνταγματική πρόνοια η παρασκευή, διακίνηση, εισαγωγή, εξαγωγή και πώληση αλκοολούχων ποτών). Επίσης, υπήρξε ένα από τα αγαπημένα ποτά εξεχόντων συγγραφέων, όπως του Τζον Στάινμπεκ, ενώ υπάρχουν αναφορές γι’ αυτό στο βιβλίο του Χεμινγουεϊ «The Sun Also Rises» του 1926. Συμπεριλήφθηκε επίσης ως ένα από τα 6 βασικά ποτά που πρέπει να γνωρίζει κανείς στο βιβλίο του David Embury το 1948 «The Fine Art of Mixing Drinks».

Παίρνοντας το όνομά του από το ροδαλό χρώμα του, το Jack Rose αποτελείται από calvados μήλου, χυμό λεμονιού και γρεναδίνη. Το calvados μήλου δίνει μια διακριτικά φρουτώδη γεύση στο Jack Rose και αναμειγνύεται απαλά με το λεμόνι και τη γρεναδίνη.

Υλικά:
45 ml calvados μήλου
22 ml χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος
15 ml γρεναδίνη
Φλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Προσθέτουμε το calvados μήλου, τον χυμό λεμονιού και τη γρεναδίνη σε ένα shaker με πάγο και χτυπάμε δυνατά μέχρι να παγώσουν καλά. Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι κουπέ και γαρνίρουμε με ένα λεμόνι.

Δείτε επίσης:
To κοκτέιλ του Νοεμβρίου είναι το Modern English

Πώς να φτιάξετε το vintage κοκτέιλ Godfather

Hot Toddy: Το ζεστό κοκτέιλ, που κάνει καλό και στο κρυολόγημα!