Ο bartender του restaurant bar Collage Ορέστης Ρούτσης μάς δίνει τη συνταγή για το αγαπημένο του κοκτέιλ. Πάρε το shaker και κάνε παιχνίδι!
Collage No.2
Υλικά
50 ml vodka
20 ml σιρόπι ροδιού
20 ml lime
2 dashes cranberry bitters
Χειροποίητος αφρός ιβίσκου (300 ml σιρόπι ιβίσκου, 150ml simple syrup, 250 ml τσάι “Δάκρυ της Χίου, 2 ασπράδια αβγού, φλούδες λεμονιού, 2 αμπούλες σόδας)
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το τσάι και το αφήνουμε 3-4’ να κρυώσει. Προσθέτουμε φλούδες από 1 λεμόνι και τις αφαιρούμε μετά από 10’.
Συμπληρώνουμε 300 ml σιρόπι ιβίσκου, 150ml simple syrup, 250 ml τσάι “Δάκρυ της Χίου” και τα 2 ασπράδια αβγού και ανακατεύουμε.
Μόλις κρυώσει, το χτυπάμε σε ένα σιφόν με 2 αμπούλες σόδας μέχρι να γίνει αφρός.
Στη συνέχεια χτυπάμε σε ένα σέικερ 50 ml vodka, 20ml σιρόπι ροδιού, 20ml lime και 2 dashes cranberry bitters. Αφού αναμιχθούν καλά, τα προσθέτουμε στο ποτήρι με τον αφρό. Σερβίρουμε σε ποτήρι Bubble και γαρνίρουμε με αποξηραμένα τριαντάφυλλα.
Extra Tip: To τσάι “Δάκρυ της Χίου” είναι πράσινο τσάι με μαστίχα Χίου, φιστίκι Αιγίνης, αμύγδαλο και λεμόνι. Το βρίσκουμε στα καταστήματα «Ο δρόμος του τσαγιού».
Αν πάλι θέλεις να δοκιμάσεις το κοκτέιλ από τα χεράκια του Ορέστη δεν έχεις παρά να πας στο Collage (Καπνικαρέας 3, Αθήνα, τηλ. 210 3232060, www.collageathens.com).