Το Aperol είναι σχεδόν συνυφασμένο με το spritz. Οι δροσερές φυσαλίδες του κρύβουν μέσα τους τα καλοκαιρινά μας βράδια και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί του χρώμα θυμίζει ιταλικό ηλιοβασίλεμα σε ποτήρι. Έχει σχετικά μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ αλλά μία πολύ έντονη γεύση που συνδυάζεται ιδανικά με σόδα και αφρώδες κρασί.

Ωστόσο, οι παρακάτω 4 συνταγές ξεφεύγουν από την κλασική και προτείνουν νέους γευστικούς δρόμους:

Aperol Paloma

Υλικά για 1 μερίδα
45 ml τεκίλα
45 ml φρεσκοστυμμένο κόκκινο γκρέιπφρουτ
30 ml Cointreau
22 ml Aperol
15 ml φρεσκοστυμμένο χυμό lime
πάγο
μία λεπτή φέτα lime για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα σέικερ βάζετε την τεκίλα, τον χυμό γκρέιπφρουτ, το Cointreau, το Aperol και τον χυμό lime και προσθέτετε πάγο έως τη μέση του σέικερ. Το κλείνετε και το ανακινείτε για περίπου είκοσι δευτερόλεπτα. Σερβίρετε σε ένα ποτήρι γεμάτο πάγο και προσθέτετε τη φέτα lime.

Frozen Aperol Spirtz

Υλικά για 1 μερίδα
2 πορτοκάλια
2 λεμόνια
90 ml Prosecco
30 ml Aperol
200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
πάγος

Εκτέλεση
Κόψτε στη μέση τα πορτοκάλια και τα λεμόνια και στύψτε τα. Το ένα μισό του πορτοκαλιού, κόψτε το σε λεπτές φέτες για το γαρνίρισμα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το Prosecco, το Aperol και τον χυμό από τα λεμόνια και τα πορτοκάλια. Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατέψτε την κρυσταλλική ζάχαρη με ένα φλιτζάνη νερό και αφήστε το να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά εωσότου γίνει διάφανο – περίπου 3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπλέντερ αναμειγνύεται το μείγμα με το αλκοόλ και 30ml από το σιρόπι (φυλάξτε το υπόλοιπο για την επόμενη μερίδα) και χτυπήστε στο μίξερ μέχρι ο πάγος να λιώσει και το μείγμα να φαίνεται ομοιόμορφο.
Αδειάζετε στο ποτήρι, γαρνίρετε και το απολαμβάνετε.

Mezcal Aperol Spritz

Υλικά για 1 μερίδα
60 ml Μezcal ή την τεκίλα της προτίμησής σας
60 ml χυμό πορτοκαλιού
60 ml Aperol
180 ml κρύα σόδα
πάγο
φέτες πορτοκαλιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα ψηλό ποτήρι κρασιού βάζετε πάγο και προσθέτετε την τεκίλα, τον χυμό πορτοκαλιού και το Aperol. Προσθέτετε τη φέτα πορτοκαλιού και τη σόδα και ανακατεύετε.

Rose Aperol Spritz

Υλικά για 1 μερίδα
90 ml Aperol
120 ml  αφρώδες ξηρό ροζέ κρασί
30 ml σόδα
φέτες ροδάκινου για γαρνίρισμα
θρυμματισμένο πάγο

Εκτέλεση
Γεμίζετε ένα ποτήρι έως τη μέση με θρυμματισμένο πάγο. Προσθέτετε το Aperol και το αφρώδες ροζέ κρασί και ανακατεύετε. Προσθέτετε τη σόδα και τη φέτα ροδάκινο και σερβίρετε.