Με 100% κάλυψη της παραγωγής τους από ελληνικό κριθάρι οι 12 μπύρες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μπορούν να περηφανεύονται εκτός από τη γεύση τους και για την καταγωγή τους.

Οι γνωστές σε όλους μας Amstel, Amstel Pils, Amstel Free, Amstel Radler, Amstel Bock, Heineken, Fischer, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, ΑΛΦΑ Weiss, ΒΙΟΣ 5 και Buckler λοιπόν, είναι οι 12 μπύρες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, οι οποίες παράγονται εξολοκλήρου από ελληνικό κριθάρι, που βυνοποιείται από την εταιρεία στα ιδιόκτητα βυνοποιεία της σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε, όταν οι αποθήκες της εταιρείας γέμισαν το 2014 με 89.906 τόνους κριθάρι από Έλληνες παραγωγούς; Μάλιστα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχοντας καλύψει τις ανάγκες της, ξεκινάει και την εξαγωγή ελληνικής βύνης σε αγορές του εξωτερικού.

AB_Balrey_1
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Ζωούλλης Μηνά

Το μυστικό πίσω από αυτή την επιτυχία δεν είναι άλλο από το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, που ξεκίνησε η εταιρεία το 2008 και τα αποτέλεσμα του οποίου παρουσιάστηκαν στις 5 Νοεμβρίου σε ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στο “48 Urban Garden”, στους Αμπελόκηπους.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Ζωούλλης Μηνά, στο πρόγραμμα συμμετέχουν περισσότεροι από 3.010 Έλληνες παραγωγοί, που καλλιεργούν κριθάρι σε εκτάσεις 235.000 στρεμμάτων και έχουν συνολικά παράξει 200.886 τόνους υψηλής ποιότητας βυνοποιήσιμου κριθαριού. Επιπλέον, η εταιρεία στηρίζει τους παραγωγούς με συμβουλευτική από ομάδα εξειδικευμένων γεωπόνων, αλλά και σεμινάρια σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ενώ από το 2011 εγκαινίασε 5 Πειραματικούς Αγρούς σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου δοκιμάζονται νέες ποικιλίες κριθαριού στις συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες της χώρας.

 

AB_Barley_3
Η υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Έλλη Παναγιωτοπούλου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Μηνάς Μαυρικάκης.

Φωτό ανοίγματος: 
(από αριστερά προς δεξιά) Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Παρασκευάς Κουκουλόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Ζωούλλης Μηνά, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μόσχος Κορασίδης και ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Μηνάς Μαυρικάκης.