Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 29/3
Ξεκινάμε την εβδομάδα με λαζάνια, γεμιστά με κιμά κοτόπουλου και κρέμα. Τα ζυμαρικά φούρνου είναι πάντα μια καλή επιλογή. Σε αυτήν την συνταγή μετατρέπετε τα λαζάνια σε κανελόνια.
Τρίτη 30/3
Πικάντικο χταπόδι με πλιγούρι. Η μοντέρνα εκδοχή του κλασικού, σε ένα υγιεινό συνδυασμό χταποδιού με πλιγούρι που θα γίνει από τις πλέον αγαπημένες σας επιλογές.
Τετάρτη 31/3
Σαλάτα με ρεβίθια, ψητά παντζάρια και κρεμμύδια. Συνδυάζουμε τα νόστιμα ρεβίθια με τη γλύκα του παντζαριού και την αψάδα του κρεμμυδιού, τα «ντύνουμε» με μια ωραία σος και φτιάχνουμε μια θρεπτική και χορταστική σαλάτα.
Πέμπτη 1/4
Ξεκινάμε τον Απρίλιο με μια εκπληκτκή πατατόπιτα που μοσχοβολά από τα φρέσκα αρωματικά και θα γίνει από τις αγαπημένες σας επιλογές σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο.
Παρασκευή 2/4
Κλασική σούπα της νηστείαςστην παράδοση, η ταχινόσουπα γίνεται με όσα λαχανικά σου βρίσκονται στο ψυγείο και είναι μια νοστιμότατη σούπα που τρώγεται όλο το χρόνο.
Σάββατο 3/4
Αγκινάρες στιφάδο. Οι αγκινάρες δεν γίνονται μόνο ωραία σαλάτα, αλλά και ένα διαφορετικό, χορτοφαγικό στιφάδο, με πολύ ωραία γεύση.
Κυριακή 4/4
Γιατί να μην ετοιμάσετε για την Κυριακή ένα τραπέζι με ορεκτικό, κυρίως και γλυκό; Είναι μια μέρα που αποτελεί πάντα καλή αφορμή για να μαζευτεί η οικογένεια στο ίδιο τραπέζι και να απολαύσει ένα κυριακάτικο γεύμα. Μια υπέροχη συνταγή που αν αφαιρέσετε το βούτυρο και το τυρί γίνεται και ένα εξαιρετικό νηστίσιμο πιάτο. Σκορδάτες γαρίδες με ντοματάκια και σπανάκι.
Ανοίγουμε το τραπέζι με γιαουρτόσουπα με ψιλοκομμένα λαχανικά. Είναι μία σούπα ηρεμιστική και νόστιμη, που σε προετοιμάζει για ένα καλό γεύμα.
Φυσικά και δεν πρέπει να παραλείψουμε και τη σαλάτα, που δεν πρέπει ποτέ να λείπει από το τραπέζι. Φτιάχνουμε ντάκο-υπερπαραγωγή, το θαυμάσιο προσφάι της κρητικής κουζίνας.
Και για να κλείσει ωραία και γλυκά η εβδομάδα, φτιάχνουμε τάρτα σε ποτήρι με crumble λεμόνι και γιαούρτι κόκκινων φρούτων. Απολαυστική, με τραγανή βάση και δροσερό γιαούρτι με φράουλα. Δεν θα τη σερβίρετε σε πιατάκια, αλλά σε ποτήρια.