Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σας δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 22/3
Ξεκινάμε την εβδομάδα με ζυμαρικά φούρνου. Μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για το καθημερινό τραπέζι. Εδώ, οι πέννες συνδυάζονται με κοτόπουλο.
Τρίτη 23/3
Την Τρίτη, μαγειρεύουμε ένα νόστιμο πιάτο, που μπορούμε να φτιάξουμε με φρέσκες μπάμιες όταν είναι στην εποχή τους ή με κατεψυγμένες.Οι μπάμιες και το χταπόδι θα μελώσουν και θα γίνουν ένα φαγητό λαχταριστό.
Τετάρτη 24/3
Ρεβίθια λεμονάτα με φινόκιο και μάραθο στη γάστρα. Ένα χορτοφαγικό φαγητό με απίστευτα αρώματα που θα λατρέψετε.
Πέμπτη 25/3
Ο μπακαλιάρος έχει την τιμητική του στο γιορτινό τραπέζι του Ευαγγελισμού, παρέα με σκορδαλιά και παντζαροσαλάτα. Εδώ, τον σερβίρουμε με σταμναγκάθι και μια ωραία βινεγκρέτ με κάπαρη και μουστάρδα.
Παρασκευή 26/3
Σουβλάκια γαλοπούλας, ένα γρήγορο BBQ για τις καθημερινές. Σταθερή αξία αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους. Εδώ συνδυάζουμε το κρέας της γαλοπούλας με ζουμερά ντοματίνια και μια ωραία σάλτσα με κατίκι Δομοκού.
Σάββατο 27/3
Γλυκοπικάντικοι και πολύ διαφορετικοί κρεμμυδοντολμάδες, αλλά γεμάτοι από γεύση… Δείτε το κρεμμύδι, αλλιώς! Ένα χορταστικό πιάτο που προαιρετικά περιέχει και ανάμεικτο κιμά, για τους κρεατοφάγους.
Κυριακή 28/3
Μιας που είναι Κυριακή, γιατί να μην σερβίρουμε για την οικογένεια ή τους συγκατοίκους μας ένα πλήρες κυριακάτικο γεύμα; Για κυρίως, μαγειρεύουμε κατσικάκι με αγκινάρες και κουκιά. Ένα ωραίο, ανοιξιάτικο φαγητό.
Το συνοδεύουμε με cheesecake φέτας με ντοματίνια και ελιές. Στην αλμυρή τους εκδοχή τα cheesecake είναι εντυπωσιακά και σερβίρονται ως εξαιρετικό ορεκτικό.
To τραπέζι μας, ανοίγει μια σαλάτα ανοιξιάτικη με παντζάρια, βραστά αβγά και σάλτσα δυόσμου. Γευστική πράσινη σαλάτα, που οφείλει τη νοστιμιά της στην αρωματική σάλτσα δυόσμου που τη συνοδεύει.
Και για να κλείσει ωραία η εβδομάδα, κλείνουμε το γεύμα μας γλυκά. Φτιάχνουμε κεκάκια με χαλβά και γλάσο από ταχίνι και μαστίχα. Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, αυτά τα κεκάκια είναι ιδανικά για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας, στο τέλος ενός τέτοιου πλούσιου κυριακάτικου τραπεζιού.