Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για το τι να μαγειρέψετε όλη την εβδομάδα. Νόστιμα και λαχταριστά φαγητά για τις μέρες γιορτής, τις απλές καθημερινές, το πιο επίσημο γεύμα της Κυριακής, τα καλέσματα του Σαββατοκύριακου, και-φυσικά-για τα γλυκά που δεν πρέπει να λείπουν από τέτοιες περιστάσεις.
Δευτέρα 13/12
Πακετάκια κοτόπουλου με γέμιση από κατσικίσιο τυρί και μανιτάρια
Φιλέτα κοτόπουλο γεμιστά. Συνδυάζονται με τα αγαπημένα μας ορεκτικά, όπως ρύζι, πουρές, πατάτες φούρνου κλπ. και γίνονται ένα χορταστικό κυρίως.
Τρίτη 14/12
Λιγκουίνι με καπνιστό σολομό
Ο Λάμπρος Βακιάρος ετοιμάζει μια super συνταγή για αμετανόητους μακαρονάδες! Ο καπνιστός σολομός, πάντα δίνει μια μικρή επισημότητα σε κάθε φαγητό.
Τετάρτη 15/12 (Ελευθερίου ιερομάρτυρος)
Για την ημέρα, μαγειρεύουμε Χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό. Η επιτομή της απλότητας σε ένα πεντανόστιμο πιάτο με χοιρινό κρέας. Ιδανική επιλογή, ειδικά αν έχουμε στο σπίτι και κάποιον που γιορτάζει.
Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να σερβίρουμε και ένα γλυκό. Βάζουμε τηγάνι και φτιάχνουμε Λουκουμάδες με μέλι και σουσάμι. Κλασικοί λουκουμάδες με ένα μικρό “twist”, την προσθήκη στο μίγμα σιροπιού αγαύης -ένα από τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά.
Πέμπτη 16/12
Γαρίδες με βότκα και σαφράν. Ένα πιάτο που μπορείτε να σερβίρετε ως ορεκτικό σε ένα επίσημο τραπέζι αλλά και ως κυρίως πιάτο μαζί με ρύζι ή ζυμαρικά.
Παρασκευή 17/12 (Αγίου Διονυσίου)
Κολοκυθόσουπα με σύγκλινο Μάνης, κάστανα και φιστίκια. Κολοκύθα και κάστανα σε μια χειμωνιάτικη σούπα με τα όλα της! Το σύγκλινο και τα φιστίκια συμπληρώνουν την πλούσια γεύση της.
Σάββατο 18/12
Λάχανο γεμιστό με κιμά και γραβιέρα πικάντικη. Μία διαφορετική και πραγματικά εντυπωσιακή εκδοχή των λαχανοντολμάδων. Θέλει λίγη προσοχή στο μοντάρισμα, ώστε να πετύχετε το σχήμα, το αποτέλεσμα όμως θα σας δικαιώσει.
Επιλέγουμε και ένα τυρένιο ορεκτικό για να ολοκληρωθεί η γεύση του φαγητού μας. Ετοιμάζουμε Σαγανάκι μετσοβόνε με μαρμελάδα σύκο και μοσχολέμονο. Κάθε μπουκιά αυτού του μεζέ γεμίζει το στόμα με γεύσεις και αρώματα, από τη μια γλυκο-καπνιστό και από την άλλη γλυκο-πικάντικο!
Κυριακή 17/12
Μοσχαράκι ρολό, με γέμιση από μανιτάρια, πράσα και θυμάρι
Το ανοίξαμε, το γεμίσαμε με πλούσια γέμιση πράσου και μανιταριών, το τυλίξαμε ρολό και μετά το ψήσαμε περιχυμένο με κονιάκ και λάδι. Αν το προτιμάτε, γίνεται και με χοιρινό κρέας. Όλα είναι θέμα γούστου…
Λόγω της ημέρας, γιατί να μην ετοιμάσετε ένα γεύμα πιο επίσημο και πλήρες, με ορεκτικά και γλυκό;
Σαλάτα με ψητή κολοκύθα, μανούρι και ρόκα
Ένα και ένα για κάθε γιορτινό τραπέζι, αυτή η σαλάτα κερδίζει τις εντυπώσεις με το υπέροχο χρώμα της και την εξαιρετική γεύση της.
Ατομικά σουφλέ με κανταΐφι και φέτα. Εξαιρετικά νόστιμο ορεκτικό, ειδικά όταν είναι ακόμη ζεστό. Αν θέλετε μπορείτε να το φτιάξετε και σε ένα πυρίμαχο σκεύος και να το σερβίρετε σαν πίτα.
Καρυδόπιτα με σάλτσα σοκολάτας
Αφράτη καρυδόπιτα, ωραία σιροπιασμένη και σερβιρισμένη με ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Δεν υπάρχει καλύτερο επιδόρπιο για το κυριακάτικο τραπέζι!
Καλά μαγειρέματα!