Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.
Δευτέρα 12/10
Με μία καροτόσουπα που δεν είναι βγαλμένη από τα μαγειρικά τεφτέρια της γιαγιάς, αλλά είναι γεμάτη εξωτικά αρώματα και πικάντικη γεύση, ξεκινάμε την εβδομάδα.
Τρίτη 13/10
Αρνάκι φρικασέ έχει το μενού της Τρίτης, αλλά για περισσότερη νοστιμιά εκτός από μαρούλι και μυρωδικά, προσθέτουμε και μανιτάρια.
Τετάρτη 14/10
Ρεβίθια ζητάει η Τετάρτη, αλλά ελαφρώς «πειραγμένα», με εξωτικά αρώματα που μας ταξιδεύουν γευστικά προς Ινδία, Μαρόκο και Βηρυτό…
Πέμπτη 15/10
Τυλίγουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε ρολάκια, γεμιστά με βότανα, τα συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας και έχουμε το τέλειο γεύμα για το καθημερινό τραπέζι.
Παρασκευή 16/10
Μία κλασική μαμαδίστικη συνταγή θαλασσινών έχει το τραπέζι της Παρασκευής. Μαγειρεύουμε σουπιές με σπανάκι.
Σάββατο 17/10
Φαρφάλες με κοτόπουλο, ρίγανη και ξύσμα λεμονιού ετοιμάζουμε σήμερα. Ένα πιάτο ζυμαρικών που φτιάχνουμε στο πι και φι και αρέσει πολύ και στα παιδιά.
Κυριακή 18/10
Για το κυριακάτικο τραπέζι ψήνουμε στο φούρνο κεφτεδάκια με μελιτζάνες, σε ένα συνδυασμό που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και τα γαρνίρουμε με πατάτες φούρνου ή πουρέ.
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με μανιάτικο παστό και dressing πορτοκαλιού
και για ορεκτικό, κρέπες με σπανάκι και τυριά.
Μήλα ψητά με σοκολατένια γέμιση, προτείνουμε για επιδόρπιο.